FGC farà vaga coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbil


  • Comparteix:

FGC farà vaga els dies del Congrés Mundial de Mòbils. / Font: Catalunyapress.cat

FGC farà vaga els dies del Congrés Mundial de Mòbils. / Font: Catalunyapress.cat

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants de Ferroviaris (SEMAF) ha convocat una vaga de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona. L'aturada tindrà lloc entre el 25 i el 28 de febrer, entre les set i les deu del matí i de cinc de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre. Amb aquesta vaga, SEMAF reclama a l'operadora ferroviària que garanteixi diversos acords sobre el reglament de circulació i normes bàsiques de seguretat i que anul·li diversos expedients disciplinaris oberts contra els maquinistes.

SEMAF ha convocat una sèrie d'aturades parcials durant els quatre dies en què se celebra el Congrés Mundial de Mòbils al recinte de la Fira de Barcelona. La vaga tindrà incidència en els torns de matí, tarda i nit de la companyia ferroviària i afectarà directament l'esdeveniment internacional, ja que les línies de FGC són les úniques que passen per l'estació d'Europa Fira, on s'ubica el congrés.

La companyia ferroviària ha mostrat en un comunicat la seva 'perplexitat' pels motius i les dates de la convocatòria de vaga. FGC també ha assegurat que qualsevol qüestió relacionada amb la seguretat del servei és 'prioritària' i que es desenvolupa dins 'la legalitat vigent'.

SEMAF té una representació minoritària de tres membres sobre els 23 del comitè d'empresa de FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.