Els alcaldes del Vallès tornen a proposar ara dos ubicacions pel TGV


  • Comparteix:

La proposta és passatgers a Sant Cugat i mercaderies  a Cerdanyola.

La proposta és passatgers a Sant Cugat i mercaderies a Cerdanyola.

Continua la polèmica per la ubicació de l'estació vallesana del TGV. Després de la reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco, els alcaldes de la demarcació de Terrassa defensen l'estació de passatgers a Sant Cugat i proposen com a opció que la de mercaderies pugui anar a Cerdanyola. De la seva banda, l'alcalde de Cerdanyola diu que cal buscar el consens al conjunt de la comarca però defensa el seu municipi com una de les millors opcions per acollir l'estació, també de passatgers.

Després de la polèmica reunió d'un grup d'alcaldes del Vallès Occidental amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco, l'estira i arronsa per la ubicació de l'estació vallesana del TGV continua.

L'alcaldessa de Rubí ha reiterat que la zona de Sant Cugat - Rubí és la més idònia per acollir l'estació, ja que està en un punt de comunicacions estratègic, però ha afegit que, per solventar els descords dins la comarca, es va llençar una proposta a Foment de mantenir l'estació de passatgers a Sant Cugat i traslladar la de mercaderies a Cerdanyola.

Carme Garcia

Nosaltres vam llençar una opció que em sembla que és bona i políticament correcta, que és fer l'estació de passtagers a Sant Cugat i la de mercaderies a Cerdanyola.


L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, afirma, però, que en cap moment se li ha consultat aquesta proposta i aposta, en canvi, per ubicar l'estació del TGV a Cerdanyola, en uns terrenys vinculats al futur centre direccional. Morral ha afegit que la decisió de la ubicació encara no està tancada i que aquest és un tema d'interès comarcal que cal consensuar.

Antoni Morral

És un tema que hem de debatre en funció del planejament d'infraestructures de la comarca i decidir entre tots. Però crec que Cerdanyola és una molt bona opció.


De fet, ja s'ha demanat una reunió del consell d'alcaldes del Vallès Occidental per tractar aquest tema i, segons l'alcalde de Cerdanyola, un cop arribat a un acord de comarca, cal consensuar-ho també amb el govern de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.