La taxa d'atur absoluta del 2012 va ser del 7'6% a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat registra una taxa d'atur per sota la mitjana nacional i comarcal (14/feb/13)


  • Comparteix:

Oficina de Treball / Font: ACN

Oficina de Treball / Font: ACN

La taxa absoluta d'atur a la nostra ciutat durant l'últim any ha estat del 7,6%, cinc punts percentuals per sota de la mitjana catalana, segons un estudi de Comissions Obreres (CCOO). La mitjana de l'atur registrat durant el 2012 a Sant Cugat ha estat de 4.286 santcugatencs.

El Mapa de l'Atur a Catalunya 2012 és un estudi fet per CCOO que vol descriure la situació de la desocupació al país des d'un punt de vista territorial. El sindicat apunta que la mitjana d'atur registrat a Sant Cugat durant l'últim any és de 4.286 persones, una xifra molt per sota de ciutats de l'entorn com Rubí, on la xifra mitjana d'aturats és de 8.137 persones.

Pel que fa a la taxa absoluta d'atur - el percentatge entre les persones aturades registrades a les Oficines de Treball de la Generalitat i les persones en edat de treballar que figuren al padró - la mitjana santcugatenca és del 7,6%, per sota de la mitjana catalana, que és del 12,6%, i de la de municipis com Terrassa i Sabadell, on fins i tot s'arriba al 15 i 16%, respectivament.

La taxa absoluta d'atur durant el 2012 també se situa per sota de la que hi havia a la ciutat durant el primer mes del 2013 quan la xifra ha arribat a fregar el 10%, segons dades del Consorci per l'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental.

L'anàlisi del mapa de l'atur fet per CCOO, d'altra banda, apunta Santa Margarida de Montbui i Badia del Vallès com les ciutats amb una mitjana d'atur més alta. A més, el Vallès Occidental està entre les comarques amb més aturats i, de fet, l'estudi indica que la incidència de l'atur municipal posa de manifest que la majoria de poblacions pertanyen al nostre territori, a part de l'Anoia i el Baix Penedès, també molt castigades.

CCOO reivindica la generació d'ocupació impulsada per polítiques públiques de reactivació econòmica, com la solució per sortir de la crisi i millorar les dades d'atur. Segons el sindicat, 'és evident' que les polítiques d'austeritat i de retallades no funcionen i creuen que l'escenari que mostra el seu informe contribueix a evidenciar la situació de precarietat que viuen molts catalans. És per això que CCOO conclou l'estudi amb una defensa de polítiques que se centrin en les persones i no només en la reducció del dèficit públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.