Josep Oliu creu que la situació espanyola i la xipriota són incomparables


  • Comparteix:

Oliu en una imatge d'arxiu / Font: ACN

Oliu en una imatge d'arxiu / Font: ACN

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, marca distàncies amb el sector bancari xipriota i rebutja la possibilitat de contagi de l'economia espanyola. El responsable de l'entitat bancària amb seu a Sant Cugat assenyala que l'exterior té una percepció positiva de la reforma financera espanyola i que, per tant, no es pot comparar amb Xipre. D'altra banda, Oliu xifra en 90 milions d'euros la quantitat que la companyia haurà d'aportar al Fons de Garantia de Dipòsits.

En una trobada amb representants dels mitjans de comunicació amb motiu de la celebració aquest dimarts de la junta general d'accionistes de Banc Sabadell, el president de l'entitat ha fet un repàs dels temes d'actualitat subratllant especialment que la crisi xipriota no ha de preocupar a ningú perquè 'no té res a veure' amb l'economia espanyola.

Oliu ha dit que en aquests moments, en els fòrums internacionals on ell ha participat aquests últims mesos, ha observat 'una percepció' de l'economia espanyola que és positiva perquè es valora el conjunt d'ajustos i reformes que s'han fet i que deixen l'economia i el sistema financer 'ben enfocat'.

En relació amb si aquesta millor 'percepció' de l'economia espanyola s'havia de traduir com un factor de superació de la crisi i de 'brots verds', el president de Banc Sabadell s'ha negat a parlar de 'brots verds' però s'ha apuntat al que diuen la major part d'analistes de què aquest any 2013 s'acabarà la recessió i que a partir d'aquest segon semestre els indicadors començaran a millorar per passar a ser positius durant els primers mesos del 2014. Tot i això, Oliu ha dit que 'el 2013 serà un any de recessió, amb un segon semestre d'estancament i el 2014 de creixement zero o de lleuger creixement positiu'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.