Els veïns de Mira-sol i la Floresta presentaran una allau de recursos contra les contribucions especials


  • Comparteix:

Diuen que no saben, finalment, com queden els percentatges.

Diuen que no saben, finalment, com queden els percentatges.

Els veïns dels sectors de Mira-sol i la Floresta que s'estan urbanitzant presentaran recursos contenciosos administratius en contra de les liquidacions provisionals que ha començat a cobrar el consistori per aquesta urbanització. Els veïns exigeixen a l'equip de govern que paralitzi el cobraments dels rebuts fins que no s'aclareixi la situació i hi hagi una sentència en ferm del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte les contribucions especials.

Després que alguns veïns comencessin a pagar les liquidacions de les contribucions especials, els advocats que els representen van presentar un recurs de reposició a l'Ajuntament, i en no tenir resposta, han decidit presentar un recurs contenciós administratiu contra aquestes liquidacions. Ho explica Ignasi Esquirol, advocat dels veïns dels sectors 14-18 i 9 de Mira-sol.

Igansi Esquirol

Nosaltres vam presentar un recurs de reposició a l'Ajuntament, i com que no ha respost, estem en situació de presentar un recurs contenciós administratiu.


Aquests recursos, que afecten uns 280 propietaris dels dos districtes, s'afegeixen als que ja hi ha en curs en contra de les contribucions especials tant a Mira-sol com a la Floresta.

Recordem que ja una sentència del jutjat contenciós-administratiu número 13 de Barcelona va establir el mes de desembre que l'expedient de les contribucions especials pels veïns del sector 15 de Mira-sol no 'justifica' el percentatge del total de les obres d'urbanització. Aquest argument és aplicable, per tant, al conjunt dels veïns dels districtes.

D'altra banda, els veïns exigeixen a l'equip de govern que aturi immediatament la presentació de rebuts bancaris fins que no hagi aclarit als veïns quins percentatges s'han aprovat finalment i fins que no hi hagi una sentència en ferm del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Escoltem Joseba Quevedo, veí de Mira-sol.

Joseba Quevedo

Reclamem que parin de passar-nos rebuts i que s'aclareixi tot abans de pagar.


Els veïns afectats també lamenten que, si l'argument d'incrementar les contribucions especials era per poder fer la urbanització dels districtes en 4 anys, ara que el consistori ha anunciat que això es retardarà, els en doni la culpa i no accepti rebaixar el percentatge que han de pagar els veïns. Joseba Quevedo.

Joseba Quevedo

Se'ls acabat l'únic motiu pel qual mantenien de no pagar el 26 i pagar el 15, però no han sigut conseqüents amb aquesta idea i ens culpabilitzen que som responsables d ela paralisi de les obres.


Els veïns afectats han remarcat que les obres d'urbanització dels seus sectors havien d'acabar entre juliol i setembre d'aquest any i que van amb molt retard, i han afegit que, en cap cas, això és culpa seva ja que ells sempre han estat disposats a dialogar.

És per això que demanen que es tingui en compte la seva opinió a l'hora de decidir si es fa o no el soterrament de línies, se'ls consulti per un seguiment de les obres o se'ls comuniqui personalment quin és el percentatge aprovat o que hi ha la possibilitat de pagar en 24 mesos i no en un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.