El candidat d'ICV al Congrés aposta per dedicar la inversió ferroviària de l'Estat a Rodalies i no pas al TGV


  • Comparteix:

Xavier Boix i Joan Herrera a la seu del carrer Stgo Rossinyol

Xavier Boix i Joan Herrera a la seu del carrer Stgo Rossinyol

Inicativa per Catalunya Verds aposta per donar un tomb en les inversions de l'Estat en infraestructures ferroviàries i demana que el servei de Rodalies de Renfe rebi la injecció inversora que, en aquests moments, es dedica a traçat del TGV. Segons el cap de llista al Congrés, Joan Herrera, és inacceptable que una infraestructura que utilitzarà el 2% de la població s'endugui el 97% de la inversió. D'altra banda, Herrera ha acusat Mariano Rajoy de ser un 'desmemoriat' per prometre ara 32.000 nou policies mentre manté des de fa temps el Vallès sota mínims pel que fa els efectius policials.

Herrera ha explicat que Iniciativa s'ha oposat sempre al TGV per l'impacte mediambiental que provoca l'alta velocitat en el territori. De tota manera, ara que l'AVE és un fet, els ecosocialistes aposten per tenir força a Madrid i poder 'condicionar' les inversions de l'Estat en la xarxa ferroviària. El cap de llista al Congrés, Joan Herrera, aposta per potenciar el servei de Rodalies per sobre l'alta velocitat. Herrera troba inacceptable que una infraestructura que farà servir un 2% de la població s'endugui el 97% de la inversió total:

Joan Herrera

El govern del PP ha dedicat el 97% de la inversió al TGV i el 3% a rodalies. És escandalós. Nosaltres ho reorientarem.


Pel que fa el trasllat de mercaderies, ICV també aposta perquè siguin derivades a la xarxa ferroviària i ajudar així a descongestionar la xarxa viària.

D'altra banda, el candidat d’Iniciativa també ha aprofitat per acusar Mariano Rajoy de patir episodis d’amnèsia quan promet 32.000 nous policies. Segons Joan Herrera és especialment greu que el candidat del PP prometi ara allò que els populars ja van prometre i no han sabut complir:

Joan Herrera

El sentor Rajoy és un desmemoriat i té molta barra. Promet ara el que no han complert.


Herrera ha explicat que en els darrers 4 anys hi ha 7.000 policies menys a l'Estat Espanyol, una situació especialment greu al Vallès on el ministeri de l'Interior ha incomplert reiteradament les seves promeses de dotar les comissaries dels agents que els pertocaria. Actualment la comissaria de Sant Cugat té la meitat dels agents del que marquen les previsions.

ICV es marca com a objectiu obtenir tres diputats al Congrés i poder formar una gran coalició de les esquerres, tot i les declaracions del líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.