La UPC es dóna un mes per negociar com evitar els acomiadaments d'interins


Temes relacionats

L'ETSAV, esperançada que no es compleixin els acomiadaments de la UPC (25/abr/13)

Estudiants i professors de la UPC, cridats avui a la vaga (25/abr/13)

Estudiants i personal de l'ETSAV es manifestarà contra les retallades (10/abr/13)

Estudiants i personal de l'ETSAV voten a favor de fer vaga de manera puntual ( 9/abr/13)

L'ETSAV decideix en consulta si farà vaga contra els acomiadaments a la UPC ( 8/abr/13)

La UPC acomiadarà més de 220 treballadors aquest any (15/mar/13)


  • Comparteix:

Els interins, professors associats i estudiants s'han concentrat a la porta de l'edifici Els Til·lers on s'ha reunit el Consell Social / Font: ACN

Els interins, professors associats i estudiants s'han concentrat a la porta de l'edifici Els Til·lers on s'ha reunit el Consell Social / Font: ACN

El Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a la qual pertany l'Escola Superior Tècnica d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) situada a Sant Cugat, ha suspès temporalment els acomiadaments de personal interí i ha decidit obrir un període de negociació d'un mes amb els afectats per evitar les amortitzacions d'aquests llocs de treball. El Consell Social de la UPC proposa reduir un 25% el sou i la jornada dels llocs de treball ocupats per interins i mantenir el pressupost aprovat el març que preveia una reducció del 6,5% en despeses de personal.

D'aquesta manera, han quedat suspesos els 84 acomiadaments previstos de personal interí que s'havien de fer efectius a partir del maig. El Consell Social proposa ara al Consell de Govern de la UPC obrir un període de negociació d'un mes per arribar a un acord amb la Junta del PAS funcionari. La primera proposta del Consell Social és la reducció d'un 25% de la jornada i un 25% del sou per a tots els funcionaris, així com una reducció proporcional de retribucions bàsiques, complementàries, triennis i pagues extres.

El Consell Social considera que aquesta mesura hauria d'entrar en vigor al juny si es volen evitar aquests acomiadaments. A més, el Consell Social també deixa sense dotació pressupostària les places vacants no ocupades al Personal d'Administració i Serveis (PAS) i tres reforços més.

L'assemblea d'interins ha celebrat que s'aturessin durant un mes aquests acomiadaments. La seva portaveu, Clara Cullell, però, considera que la part negativa són les condicions 'inacceptables' que proposa el Consell Social, ja que considera excessiva la reducció del 25% i defensa que els interins no eixuguin el dèficit de la universitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.