Sant Cugat Actiu: arriba la fira empresarial i de serveis més gran


  • Comparteix:

Imatge de l'última edició de la mostra

Imatge de l'última edició de la mostra

La mostra Sant Cugat Actiu viu des d'aquest divendres i fins diumenge la seva edició més col·laborativa i més gran, amb tres jornades per mostrar a la ciutat i als visitants de fora els seus atractius socials, culturals i empresarials. Amb aquest objectiu, la fira creix en espais i en agents implicats, alhora que especialitza la seva oferta per dies i zones, tot i la reducció de pressupost.

Tot i créixer, la mostra Sant Cugat Actiu compta amb menys pressupost que l'any anterior. Concretament, un 40% menys, ja que passa dels 208.000 euros del 2011 als 123.000 d'enguany, cofinançats al 50% per l'Ajuntament i la comercialització dels espais i patrocinadors.

Davant aquestes xifres, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la necessitat de mantenir la cita ja que busca promocionar el municipi i generar activitat econòmica amb la implicació dels diferents agents locals.

Mercè Conesa

L'objectiu és mostrar el potencial econòmic, social i creatiu de la ciutat en un moment que és més imprescindible que mai.


La gran aposta de l'edició d'enguany és la suma de col·laboracions i iniciatives. Per això, la mostra té 10 espais repartits per la localitat al llarg de tres dies, centrats en els tres eixos que mouran el programa. Així, aquest divendres està dedicat a l'empresa i els emprenedors per visibilitzar les diferents iniciatives que s'impulsen des de Sant Cugat. A més, té lloc la Jornada d'Emprenedoria amb la participació del soci director de Roca Salvatella, Genís Roca. Aquest dissabte el protagonista serà el comerç local, que es repartirà per les principals places de la ciutat.

D'aquesta manera, la plaça dels Quatre Cantons acull una mostra de comerç just i artesans, la plaça de Barcelona es converteix en una mostra gastronòmica i de vins, a la Rambla del Celler s'instal·la una mostra d'automoció, a la plaça de Sant Pere es fa un mercat de pagès i la plaça d'Octavià és l'escenari d'una mostra d'empreses i serveis.

Tant la presidenta de Sant Cugat Comerç (StC), Maite Pérez, com el president de Sant Cugat Empresarial (SCE), Frederic Boix, han destacat els beneficis que pot comportar la trobada pel teixit comercial i empresarial.

Pérez / Boix

Sempre hem lluitat per aquesta mostra, és una oportunitat i un aparador. / És una bona mostra de la capacitat de col·laboració.


A la iniciativa s'afegeix per primera vegada el sector galerístic i artístic, que celebrarà el mateix dissabte la 13a Nit de l'Art, enguany dedicada al món del còmic, tal com ha avançat el galerista Lluís Ribas.

Lluís Ribas

Aquest any la Nit de l'Art està dedicada al còmic. A Sant Cugat hem tingut dues grans figures com són Josep Toutain i Josep Maria Berenguer.


Finalment, aquest diumenge serà el moment per al turisme i l'oci. La darrera jornada de la mostra comptarà amb visites guiades, a més d'un ral·li de cotxes antics - anteriors al 1927- organitzat per l'Antic Club Car de Catalunya.

Aquesta és una de les moltes novetats que incorpora enguany la mostra, com la 1a Ruta de la Tapa, que es desenvolupa des d'aquest divendres fins al 9 de juny, i la promoció de nits d'hotel per 10 euros.

La celebració de la fira també permet la contractació de 12 persones en atur per a tasques de suport. A més, la fira gastronòmica i de vins incorporen la possibilitat d'adquirir tiquets solidaris que es destinaran al menjador social de Càritas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.