Un informe de la Cambra de Terrassa evidencia una millora del clima empresarial


  • Comparteix:

Els empresaris creuen que el segon trimestre serà millor / Font: ACN

Els empresaris creuen que el segon trimestre serà millor / Font: ACN

La percepció del clima empresarial a la demarcació millora per segon trimestre consecutiu. Així es desprèn de l'informe de conjuntura econòmica que elabora la Cambra de Terrassa, on s'evidencia que creix un optimisme moderat entre els empresaris davant la crisi, tot i que més de la meitat de les empreses pateixen dificultats de finançament.

Segons les conclusions de l'informe corresponent al primer trimestre de l'any, la percepció global millora davant la situació de recessió econòmica. De fet, s'ha reduït significativament el percentatge d'empreses que manifesten una visió negativa en la marxa dels negocis. Aquest col·lectiu representa el 38'1% dels enquestats, front el 48'6% del trimestre anterior i ja lluny del 54'4% del tercer trimestre del 2012.

Els sectors de la indústria i la construcció són els únics en els quals es detecta un cert empitjorament en les valoracions en relació al trimestre anterior.

Tot i així, tots els sectors registren un cert grau d'optimisme pel que fa a les expectatives per al proper trimestre, ja que milloren les valoracions, que continuen sent molt prudents.També s'incrementa, tot i que encara amb valors negatius, l'índex de confiança per segon trimestre consecutiu, a causa de la millora de les expectatives per al proper trimestre.

Descarten, però, noves inversions i més de la meitat de les empreses manifesten dificultats de finançament. De fet, entre agost del 2012 i març del 2013, el 50'8% de les indústries, el 90'2% de les empreses constructores, el 63'1% dels comerços i el 56'1% de les empreses de serveis han tingut algun problema relacionat amb el finançament. Durant el mateix període, menys de la meitat de les empreses, excepte el sector de la construcció, han cursat alguna sol·licitud de finançament.

L'estudi s'ha extret d'una enquesta elaborada per la Cambra de Terrassa i l'Institut d'Estadística de Catalunya durant l'abril a 430 empreses dels 12 municipis de la demarcació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.