ICV acusa l'equip de govern de trencar l'esperit de l'acord de Can Matas i no destinar els diners a equipaments públics


  • Comparteix:

Boix recorda a l'alcalde que el pacte era que els 11'8 milions eren per equipaments.

Boix recorda a l'alcalde que el pacte era que els 11'8 milions eren per equipaments.

El grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds denuncia la intenció de l'equip de govern de destinar la major part de la partida d'inversions dels Pressupostos pel 2004 a altres usos que no són a equipaments públics. Si no es canvia l'orientació de les inversions, els ecosociaistes consideren que s'estarà traint l'esperit de l'acord subscrit arran de la venda de terrenys dels sector de Can Matas.

Iniciativa per Catalunya-Verds ha volgut 'fer memòria' a l'alcalde sobre la votació que els ecosocialistes van tenir en l'aprovació, en el ple del mes de desembre, de la venda dels terrenys del sector de Can Matas.

El portaveu d'ICV ha explicat que, en el seu moment, l'alcalde es va comprometre a destinar els 11'8 milions d'euros provinents de la venda d'aquests terrenys, exclusivament, a equipaments públics. Xavier Boix denuncia que, ara, dels 5 milions que es preveu gastar aquest any, 3 se'ls endú el nou Ajuntament i la resta, traint l'acord, a altres usos com ara manteniment de ciutat i despesa ordinària:

Xavier Boix

Quan vam signar l'acord pensàvem només en equipaments públics, i si no es fa així, es traeix el pacte.


Els ecosocialistes diuen que si el nou Ajuntament ha d'hipotecar les inversions en d'altres equipaments necessaris per la ciutat, potser, no és el millor moment de construir la casa consistorial.

D'altra banda, ICV considera que la partida de 450.000 euros assignada als districtes perquè la destinin al que considerin més oportú, hauria de gastar-se, únicament, a equipaments. Xavier Boix diu que la resta de necessitats dels districtes s'ha de treure de la despesa ordinària de la ciutat:

Xavier Boix

La partida dels districtes ha de ser només per equipaments. La resta en despesa ordinària dels Pressupostos.


Sobre els Pressupostos, Iniciativa, també ha acusat l'equip de govern de jugar amb l'oposició dificultant la feina i practicant una política poc transparent i obscura. Xavier Boix s'ha lamentat que a dia d'avui, encara estan esperant les despeses de l'OAMCIC fetes durant el 2003.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.