Treballadors d'HP porten l'empresa als tribunals pel conflicte laboral


Temes relacionats

Punt final a la vaga indefinida dels treballadors d'HP (10/jun/13)

Els treballadors d'HP decideixen aquest divendres si continuen la vaga ( 7/jun/13)

Els treballadors d'HP Consultoria i Outsorcing comencen vaga indefinida dilluns (28/mai/13)

La direcció d'HP vol rebaixar sous, ampliar jornades i reduir vacances als treballadors (24/mai/13)

Treballadors d'HP refermen la voluntat de diàleg davant nous acomiadaments (14/mai/13)


  • Comparteix:

HP va fer set dies de vaga el mes passat

HP va fer set dies de vaga el mes passat

Els treballadors d'HP Consultoria i Outsourcing demanen als jutjats que s'anul·lin les mesures laborals imposades per l'empresa, com l'increment d'horari i la supressió de la revisió salarial automàtica. Els sindicats qüestionen la interpretació de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors que ha fet la companyia per tirar endavant aquestes modificacions.

Per la seva banda, el representant sindical de CGT d'HP Consultoria, Jordi Saladie, ha assegurat que la presentació de la demanda correspon al fet que l'empresa amb seu a Sant Cugat ha tirat endavant algunes parts d'aquest article 41, com la supressió del model de revisió salarial automàtica i l'increment de la jornada laboral màxima anual.

Jordi Saladie

Nosaltres vam dir a l'empresa que no estàvem d'acord, que volíem negociar sense la pressió de l'article 41 i no va voler. Ho hem parlat amb els advocats perquè retirin aquest article que no té raó de ser.


La CGT també està estudiant denunciar via inspecció de treball la companyia, per l'aplicació que fa de cada un dels apartats interns que incorpora l'article 41. Segons Saladie, existeixen incompliments de la normativa legal vigent actualment.

De la seva banda, CCOO i UGT han presentat una demanda per conflicte col·lectiu on exigeixen que es retirin les modificacions que ha dut a terme HP gràcies a l'article 41. El delegat sindical de CCOO, Àlex Samaranch, espera que els tribunals sentenciïn que aquestes mesures no estan justificades.

Àlex Samaranch

Esperem que el tribunal entengui que aquestes mesures no estan justificades, les declari nul·les i restitueixi la situació anterior.


El representant sindical de CGT ha recordat que, arran de la vaga de set dies de principis de juny, l'empresa va retirar de l'article 41 la reducció del salari un 10%, tot i que ha assegurat que es tracta d'una mesura insuficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.