Sharp a Sant Cugat esquiva la crisi i augmenta els seus beneficis un 27%


  • Comparteix:

Aquest repunt es deu a la venda de TV de cristall líquid.

Aquest repunt es deu a la venda de TV de cristall líquid.

La multinacional Sharp, amb seu a Sant Cugat, ha incrementat els seus beneficis un 27% durant el darrer trimestre del 2003 gràcies a la venda de televisions de pantalla plana. Aquesta especialització ha permès a l'empresa escapar de la crisi que està afectant altres empreses del sector i afrontar aquest any amb perspectives de creixement.

Durant el quart trimestre del 2003, els guanys de Sharp s'han disparat fins a un 27% a causa a la forta demanda de pantalles de cristall líquid. Fonts de l'empresa han apuntat fins i tot que l'increment de les comandes durant aquestes festes ha fet impossible abastir tots els magatzems.

Aquesta especialització ha permès a la multinacional passar per sobre de la crisi que actualment ha afectat el sector i que ha portat al tancament de les plantes catalanes d'algunes empreses com Samsung. Així ho ha explicat el president del comitè d'empresa de Sharp a Sant Cugat, Josep Milà.

Josep Milà

L'especialització i l'aposta que ha fet l'empresa a nivell mundial per la plantalla plana ens han permès escapar a la crisi que sembla que pateix el sector.


I és que segons els especialistes, aquest any 2004 serà el millor any de la història per les televisions de pantalla de cristall líquid, amb un creixement estimat del 40% del mercat mundial.

Pel que fa a la possibilitat que altres empreses com la mateixa Samsung optin ara per la mateixa línia d'especialització, Milà ha dit no estar tan preocupat per la possible competència com pels companys d'aquestes multinacionals que es quedaran sense feina. Segons el president del comitè d'empresa de Sharp, algunes multinacionals han fet servir unes "pràctiques salvatges" que ratllen el terrorisme empresarial.

Josep Milà

Nosaltres ens solidaritzem amb els companys de Samsung que es quedaran sense feina. Crec que l'empresa ha fet servir pràctiques salvatges.


Pel que fa a la factoria santcugatenca, continua encara la fabricació de tubs catòdics tot i que progressivament es va abandonant, i l'objectiu és continuar innovant, potenciant més les pantalles de cristall líquid i, en un futur, començant a treballar fins i tot en les pantalles tridimensionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.