La Generalitat ajorna, de moment, el Túnel d'Horta per les discrepàncies en el si del tripartit


  • Comparteix:

L'anunci de construcció del Túnel va aixecar les crítiques dels veïns d'Horta i Guinardó.

L'anunci de construcció del Túnel va aixecar les crítiques dels veïns d'Horta i Guinardó.

La Generalitat ajorna la construcció del Túnel d'Horta a causa de les discrepàncies que ha suscitat el projecte entre els grups municipals i governamentals del PSC i ICV. Mentre els ecosocialistes s'hi mostren totalment contraris, l'alcalde de Barcelona condiciona el projecte al fet que s'utilitzi excluisivament per transport públic ferroviari.

El futur del túnel d'Horta és, ara per ara, una incògnita. Sembla que les discrepàncies entre els socis de govern de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat han fet ajornar la desició final sobre el projecte.

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ja ha dit que si finalment es decideix foradar Collserola serà per fer-hi passar més transport públic:

Joan Clos

Un túnel de transport públic que conecti amb Ripollet-Terrassa-Sabadell és imprescindible i ha de solucionar els colls d'ampolla que tenim.


Clos ha fet una crida a evitar la temptació de fer més autopitses perquè assegura que només generen més congestió.

Per la seva banda, Lluís Recoder creu que el Túnel d'Horta és una via avui imprescindible per connectar el Vallès amb Barcelona. Recoder creu que, sigui viària o ferroviària, aquesta infraestructura ha d'ajudar a donar sortida a les mercaderies i trànsit rodat que suporta sobretot l'A7:

Lluís Recoder

El Túnel d'Horta havia de ser una altra cosa i en això estàvem d'acord. Ara potser ha canviat alguna cosa, potser és el condicionament polític del PSC


De moment, el govern català ha anunciat que el destí final del túnel es decidirà quan s'acabi l'estudi de viabilitat que va encarregar el govern anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.