Antonio González-Barros reivindica la necessitat de trencar paradigmes


  • Comparteix:

El president i fundador del Grup Intercom, Antonio González-Barros, situa en la capacitat de 'desaprendre' per aprendre de nou bona part de l'èxit de futurs negocis. Convidat pel fòrum Santcugatribuna, l'empresari ha advertit que en un món accelerat i en constant canvi cal trencar amb els paradigmes per poder triomfar, una habilitat que els emprenedors tenen més fàcil.

Amb una ponència molt amena i farcida d'exemples i humor, el president i fundador del Grup Intercom, Antonio González-Barros, ha demostrat com la figura de l'emprenedor materialitza totes aquelles característiques necessàries per triomfar als negocis, especialment els vinculats a Internet.

L'empresari ha advertit que en un món canviant, incert, ambigu i complex els paradigmes tradicionals ja no serveixen i per això cal 'desaprendre' per aprendre de nou.

González-Barros

El tema dels paradigmes és brutal. Allò que més ens impedeix conèixer què es pot fer a Internet és que no som capaços de 'desaprendre' els paradigmes.


González-Barros ha destacat de la figura dels emprenedors aspectes com la capacitat de visió, de risc, de llegir bé l'entorn, d'entreteixir xarxes, la curiositat, la tenacitat, la creativitat, la passió i la confiança, entre d'altres. Tots ells necessaris per aconseguir l'èxit en un negoci.

Tot i així, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afegit com a element necessari un entorn adequat, en el qual, ha dit, l'Ajuntament vol ser col·laborador.

Mercè Conesa

Hem d'actuar com a col·laboradors necessaris perquè les empreses tinguin espais de trobada, un ecosistema i condicions per poder anar més enllà.


El president de Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, també s'ha afegit a aquesta col·laboració per facilitar a les empreses del municipi el desenvolupament dels seus negocis i incidir especialment en els valors ètics.

Frederic Boix

Ben fet és millor que ben dit. En aquests moments complicats, cap activitat té futur si no té valors ètics.


De fet, el fòrum Santcugatribuna, que ha celebrat el seu desè aniversari, és una de les apostes de l'associació empresarial. De cara a l'any vinent, aquest espai econòmic vol reformular-se i obrir una nova etapa, amb la qual tant Sant Cugat Empresarial com l'Ajuntament han reafirmat el seu compromís.

De moment, però, la darrera ponència del fòrum, celebrada a EsadeCreapolis, s'ha centrat en la figura dels emprenedors de la mà del president del Grup Intercom. Aquesta companyia, amb seu a Sant Cugat, va néixer el 2000 amb una plantilla de 15 persones i actualment supera el miler de treballadors. Dedicada a la creació de negocis online, ha donat lloc a més de 50 empreses, com Softonic i Infojobs, i té una facturació superior als 88 milions d'euros.

Gónzalez-Barros i les empreses del Grup Intercom han rebut diversos premis per la seva feina: han estat finalistes dels Premis Príncep Felip a l'Excel·lència en tres ocasions, guardonats amb el premi de la Cambra de Comerç de Barcelona a la millor trajectòria professional, i González-Barros va ser nomenat emprenedor de l'any per la revista 'Emprendedores'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.