El TSJC torna a desestimar els recursos de la Generalitat i d'Acciona


Temes relacionats

La Generalitat presentarà un recurs al TSJC per defensar l'adjudicació d'ATLL ( 2/abr/13)

En dubte l'adjudicació a Acciona de la gestió d'Aigües Ter Llobregat ( 3/gen/13)

Acciona demanarà els diners avançats a la Generalitat si s'anul·la el contracte ( 3/gen/13)

La gestió d'Aigües Ter Llobregat, per al consorci d'Acciona ( 6/nov/12)

Mas atura l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (29/oct/12)


  • Comparteix:

La companyia dóna servei a Sant Cugat / Font: ACN

La companyia dóna servei a Sant Cugat / Font: ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de reposició presentat per la Generalitat i per Acciona que tornava a demanar la suspensió cautelar de l'anul·lació de l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona. Així, l'alt tribunal català manté l'anul·lació del concurs que va fer l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va considerar que l'oferta guanyadora havia de quedar exclosa en no complir amb el programa d'obres. El consell executiu del govern decidirà dimarts si recorre aquesta interlocutòria davant el Tribunal Suprem.

El govern va presentar un recurs de reposició davant del TSJC per defensar la concessió d'Aigües Ter-Llobregat, que dóna servei a Sant Cugat, a Acciona. D'aquesta manera, va respondre a la interlocutòria de l'alt tribunal català en què es van desestimar els recursos presentats pel mateix govern i per la companyia contra l'anul·lació que va fer de la concessió l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals.

Ara, el TSJC torna a denegar el recurs i manté així l'anul·lació de l'adjudicació d'ATLL a Acciona en considerar que 'no es pot constatar que el manteniment de la decisió de l'òrgan especial comporti danys de suficient entitat'. Pel tribunal, ara per ara la llei obliga a la selecció d'un nou contractista, de forma que inicialment els prejudicis 'es limitarien al procés de transició al nou concessionari'.

Segons la interlocutòria del jutge, no queda acreditat amb suficient solvència un dany desproporcionat derivat de l'execució de la resolució impugnada. Malgrat que considera que no es pot descartar una evolució negativa de la situació que comporti prejudicis, aquesta possibilitat és 'ara per ara hipotètica i incerta i, per tant, insuficient per fonamentar una mesura cautelar'.

L'alt tribunal també ha tornat a denegar la suspensió provisional de l'acord de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre la gestió del cicle integral de l'aigua que estableix la creació d'una societat mixta entre AMB i Aigües de Barcelona per al subministrament metropolità.

La interlocutòria, que ratifica la denegació emesa el maig passat, entén que el TSJC no pot constatar que l'acord impugnat ocasioni uns danys que 'no puguin ser reparats en el seu moment'. Així, destaca que la suspensió de l'acord es limitaria a qüestionar la nova forma de gestió del servei sense que això suposés un benefici per als recurrents.

En tots dos casos, el TSJC ha aplicat la regla general que és el manteniment de la decisió administrativa impugnada. Les resolucions administratives impugnades mantenen la seva executivitat, però es pot presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

De fet, el consell executiu del govern decidirà dimarts si recorre aquesta interlocutòria del TSJC sobre la suspensió cautelar de l'adjudicació de l'ATLL. El govern assegura que la decisió judicial no s'ha adoptat per unanimitat i compta un vot particular que concorda amb els arguments esgrimits per la Generalitat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.