El rebut de l'IBI s'encarirà un 1'9% de mitjana l'any vinent


Temes relacionats

Els pressupostos municipals de 2014 creixeran en ordinari i inversió ( 8/oct/13)

L'Ajuntament avançarà el procés de concessió de subvencions a les entitats ( 8/oct/13)


  • Comparteix:

El rebut de l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'encarirà de mitjana un 1'9% en els pressupostos de l'any vinent. L'increment està en consonància amb la previsió de l'augment de l'IPC. Les ordenances fiscals introdueixen novetats com la bonificació del 90% de la taxa d'obertura de bars, restaurants i petits comerços per ajudar a la reactivació econòmica.

El govern municipal segueix amb la política de rebaixar el tipus impositiu de l'IBI, que passa del 0'48% al 0'46%, per esmorteir l'augment final del rebut. En paral·lel, els comptes mantindran les mateixes bonificacions en aquest impost que s'han aplicat en aquest exercici.

Una de les novetats de les ordenances fiscals de l'any que ve és la rebaixa en l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per a les empreses que s'instal·lin al polígon industrial de Can Calopa. L'objectiu de la mesura és generar més activitat econòmica.

Les ordenances recullen més bonificacions en l'IAE per a les companyies que contractin part de la plantilla en el Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

Una altra de les diferències en relació amb les actuals ordenances és que es bonificarà el 90% de la taxa d'obertura d'establiments com bars, restaurants i petits comerços per ajudar a la reactivació econòmica, tal com ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

La taxa d'obertura per a aquests establiments no serà cap barrera perquè tirin endavant.


En matèria ambiental, s'amplien les bonificacions per als vehicles híbrids endollables, que quedaran exempts de pagament a les zones blaves.

La resta de taxes municipals i preus públics augmentaran l'1'9%, el que correspon a l'IPC interanual de juliol.

Les ordenances es portaran a debat al ple d'aquest mes. És la primera vegada que coincidiran amb la discussió dels pressupostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.