Ricoh acomiada 12 treballadors, segons els sindicats


  • Comparteix:

Ricoh ha acomiadat 12 treballadors

Ricoh ha acomiadat 12 treballadors

La companyia Ricoh ha acomiadat 12 persones de la planta de Sant Cugat 'de forma unilateral', segons ha explicat el comitè d'empresa a Cugat.cat. El sindicat creu que la companyia té la intenció de rescindir els contractes d'una part de la plantilla seguint la fórmula permesa per la llei, que estableix fins a un màxim de 29 acomiadaments cada 90 dies.

El comitè d'empresa considera que aquests acomiadaments responen a una estratègia de Ricoh per retallar la plantilla 'de forma injusta', després que aquest juliol no tirés endavant l'ERO pel qual preveien prescindir de 150 treballadors. Segons el president del comitè d'empresa, Rafael Resurrección, la companyia actua de forma paradoxal, perquè pretén reduir costos malgrat que va tancar l'exercici del 2012 amb un benefici de 13 milions d'euros. Resurrección també ha assegurat que els acomiadaments són 'injustos' i que l'empresa fa noves contractacions amb salaris més baixos per cobrir les places vacants.

Rafael Resurrección

Volen fer una reducció de costos fent noves contractacions amb salaris més baixos.


El comitè d'empresa ha organitzat una assemblea de treballadors per al dimecres de la setmana vinent i també es concentrarà davant l'empresa d'aquí a 15 dies per mostrar el seu rebuig als acomiadaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.