Delphi oficialitza l'ERO per acomiadar 171 treballadors aquest dimarts


Temes relacionats

ICV-EUiA aposta per buscar noves línies de producte per salvar Delphi (28/oct/13)

L'Ajuntament i la Generalitat mediaran entre la direcció i els treballadors de Delphi (25/oct/13)

Conesa demana a Delphi que busqui alternatives als acomiadaments (22/oct/13)

Delphi vol acomiadar 171 persones per fer front la caiguda de les vendes (21/oct/13)


  • Comparteix:

L'ERO planteja prescindir d'una quarta part de la plantilla / Font: ACN

L'ERO planteja prescindir d'una quarta part de la plantilla / Font: ACN

La direcció de Delphi presentarà oficialment aquest dimarts l'ERO que preveu rescindir el contracte a 171 treballadors de la planta santcugatenca. Segons el comitè d'empresa, la direcció ha entregat aquest dilluns tota la documentació i ha rebutjat ajornar la presentació oficial, tal com han demanat els sindicats per facilitar la negociació.

El president del comitè d'empresa de la planta santcugatenca, José Antonio Moran, ha confirmat a Cugat.cat que l'empresa ha entregat aquest dilluns la documentació de l'ERO, que ara hauran d'estudiar per plantejar alternatives als 171 acomiadaments que preveu la direcció.

Moran ha explicat que la seva intenció és aconseguir reduir els acomiadaments traumàtics amb prejubilacions i baixes incentivades.

José Antonio Moran

No volem cap acomiadament traumàtic. Cal buscar baixes incentivades, un pla de prejubilacions, rebaixar el nombre d'afectaccions i un acord.


Tot i així, Moran ha lamentat la manca de predisposició de diàleg de la direcció que, assegura, s'ha negat a ajornar la presentació oficial de l'ERO davant l'autoritat laboral.

José Antonio Moran

No veiem una predisposició de la direcció, que va dir que el 29 de novembre concretarà els acomiadaments. Només compleix amb els tràmits que marca la legislació.


En aquest sentit, Moran ha reiterat la voluntat de diàleg dels sindicats, que no preveuen mobilitzacions. Les dues parts han acordat el calendari de reunions dins el període de consultes de l'ERO, que clou el 29 de novembre. La multinacional Delphi pretén acomiadar 171 treballadors de la planta de Sant Cugat per fer front a la caiguda de les vendes, que l'any vinent disminuiran un 40% respecte al 2012, segons dades de l'empresa. Aquesta decisió suposa prescindir d'un 25% de la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.