L'Observatori Sociològic marca que el 53% dels ciutadans estalvia a finals de mes


Temes relacionats

Els partits polítics opinen sobre els resultats de l'Observatori Sociològic (16/oct/13)

Francesc Carol: 'S'ha fet evident que la crisi també està afectant Sant Cugat' (16/oct/13)

El 93% de la ciutadania aprova l'estat general de Sant Cugat (15/oct/13)

Cugat.cat, entre els serveis municipals més ben valorats pels santcugatencs (15/oct/13)


  • Comparteix:

L'Observatori  ha estudiat les dificultats dels ciutadans associades a la crisi

L'Observatori ha estudiat les dificultats dels ciutadans associades a la crisi

L'Observatori Sociològic, a partir d'una mostra de 1.000 habitants, estableix que el 53,7% dels santcugatencs estalvia a final de mes enfront el 44,4% que no pot. L'estudi, que dedica una part a analitzar les dificultats ciutadanes associades a la crisi, també indica que prop del 74% dels enquestats pot fer front a una despesa imprevista de 750 euros amb els seus mateixos recursos.

L'onada del mes de juny de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat ha destinat una part de l'estudi a calibrar la situació de la ciutadania amb relació als problemes derivats de la crisi. El 94,6% dels enquestats es pot permetre un àpat de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies. Un 87,1% pot mantenir una temperatura suficientment càlida o fresca a casa durant l'any i un 73,9% pot fer front a una despesa imprevista de 750 euros amb els seus mateixos recursos. El 70,8% dels entrevistats pot anar de vacances un cop l'any i un 53,7% genera algun estalvi a final de mes.

Amb relació a aquestes situacions, l'observatori constata que el col·lectiu que es pot permetre aquestes despeses és majoritàriament la franja compresa entre els 17 i 24 anys. En el cas de la despesa extra de 750 euros, qui millor la pot assumir són els enquestats de 50 a 64 anys. Precisament aquest col·lectiu destaca a l'estudi per ser el segment de població que recorreria en primer lloc a les institucions, les amistats o l'església per demanar ajuda en cas de problemes econòmics. El més joves, però, es decanten per la família.

L'anàlisi també assenyala que el 36,6% de la ciutadania creu que Sant Cugat és un municipi totalment o bastant cohesionat socialment, amb els barris del Parc Central i Coll Favà els que millor opinen en aquest sentit de la localitat. Un 11,7% pensa que Sant Cugat està poc o gens cohesionada, amb els districtes de la Floresta i les Planes els que mostren una valoració més negativa.

L'Ajuntament ha encarregat a Ikerfel aquest estudi que, amb les altres dues onades previstes l'any i les reunions de grups, té un cost global de 51.000 euros, sense IVA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.