La recepta per crear oportunitats de negoci, a debat a la Jornada d'Emprenedoria


  • Comparteix:

La cooperació substituirà la competició dins l'àmbit empresarial. Així s'ha posat de manifest a la 5a Jornada d'Emprenedoria celebrada aquest dimecres al Teatre-Auditori, a iniciativa de la Cambra, l'Ajuntament i EsadeCreapolis, i amb l'assistència de 800 emprenedors. El consistori ha anunciat que oferirà uns 300 espais d'incubadores d'empresa per a emprenedors.

Una empresa que es dedica a fer sabates i una que fa mobles poden cooperar per generar noves oportunitats?. Aquesta és una de les reflexions que ha plantejat el fundador d'Infonomia, Alfons Cornella, durant la conferència central de la cita. Segons Cornella, les empreses han de deixar de centrar-se en el seu producte i començar a posar en valor les seves capacitats com un primer pas per trobar noves oportunitats.

Aquest és un dels elements del canvi de paradigma que assenyala l'expert en assessorament a companyies, una transformació que totes les empreses, grans i petites, hauran de fer si volen tirar endavant el projecte. Segons Cornella, l'administració ha de prendre part d'aquesta evolució provocant el contacte entre empreses i afavorint que aquestes posin capacitats en comú.

Alfons Cornella

Catalunya té moltes empreses i de molts tipus diferents. Això ens dóna un important potencial. L'administració ha de provocar que aquestes empreses es barregin.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha anunciat que el consistori ampliarà els espais d'incubadores per a empreses passant dels 46 actuals a uns 250 o 300. El consistori també multiplicarà per cinc la capacitat del servei municipal d’acompanyament als emprenedors i a les empreses de recent creació.

Brugarolas ha posat l'accent en la vessant social del foment de la creació de negoci ja que és el primer pas, diu, cap a la cohesió social.

Carles Brugarolas

La generació de valor del món empresarial s'ha d'explotar al màxim perquè es tradueixi en valor social. En ocupació, en cohesió social. Això només es fa a través de la col·laboració.


El delegat de la Cambra, David Chaler, ha explicat que en els darrers tres anys l'ens cameral ha possibilitat l'aparició de 489 empreses. La directora del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu, ha afirmat que un dels reptes és donar facilitats als emprenedors perquè puguin activar els seus projectes. En aquest sentit, el director general d’EsadeCreapolis, Santiago Benedé, ha subratllat la necessitat d’un bon servei d’acompanyament per als emprenedors.

Els assistents han conegut les experiències de diverses empreses en aquest àmbit. Anuntis, Enrique Tomás, Tous i Associació UpSocial han detallat la seva trajectòria i les decisions que els han portat a tirar endavant les seves idees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.