Delphi estudia minimitzar acomiadaments però diu que l'ERO és 'insalvable'


Temes relacionats

CiU presenta una moció de suport als treballadors de Delphi (30/oct/13)

ICV-EUiA aposta per buscar noves línies de producte per salvar Delphi (28/oct/13)

Delphi especifica els detalls de l'ERO que impulsa la direcció (28/oct/13)

Delphi oficialitza l'ERO per acomiadar 171 treballadors aquest dimarts (29/oct/13)

El PSC reclama reiterar el compromís per mantenir Delphi com a sòl industrial (25/oct/13)

L'Ajuntament i la Generalitat mediaran entre la direcció i els treballadors de Delphi (25/oct/13)

Conesa demana a Delphi que busqui alternatives als acomiadaments (22/oct/13)

Delphi vol acomiadar 171 persones per fer front la caiguda de les vendes (21/oct/13)


  • Comparteix:

El futur de la planta santcugatenca depén de l'adquisició de nous models / Font: CGT

El futur de la planta santcugatenca depén de l'adquisició de nous models / Font: CGT

La direcció de Delphi avaluarà 'les possibilitats' de minimitzar el nombre d'acomiadaments però assegura a Cugat.cat que l'ERO és 'insalvable' per la pèrdua de Renault com un dels clients més importants. La companyia, que ha plantejat desprendre's d'una quarta part de la plantilla santcugatenca, té compromesa la càrrega de treball durant tres anys més amb Daimler però necessita trobar una alternativa de futur per assegurar la viabilitat de la fàbrica.

En una entrevista amb Cugat.cat, el director de Recursos Humans de la planta local de Delphi, Rogelio Oficialdegui, ha explicat que en la reunió de dimarts vinent amb el comitè d'empresa la companyia analitzarà 'les possibilitats de minimitzar' el nombre d'acomiadaments.

Rogelio Oficialdegui

Es tracta solament de veure quines possibilitats tenim, quines mesures hi ha perquè el nombre de 171 persones pugui reduir-se.


Malgrat aquesta declaració d'intencions, Oficialdegui deixa clar que l'ERO resulta 'insalvable' i que en cap cas la companyia no es planteja fer acomiadaments temporals, una opció que s'havia reclamat des de l'Ajuntament.

Rogelio Oficialdegui

Per reemplaçar la càrrega que perdem ara hauríem d'haver rebut una alternativa fa quatre anys. Per aquest motiu, la situació actual és insalvable.


Oficialdegui ha subratllat que la pèrdua del grup Renault com a client suposa que perdin una càrrega de treball molt important. Aquesta situació els ha portat, segons la direcció, a presentar un ERO que preveu desprendre's del 25% de la plantilla, uns 171 treballadors entre empleats directes i indirectes.

El responsable de Recursos Humans ha afegit que el grup Daimler, que els assegura les comandes durant tres anys més, requereix un producte més simple i això repercuteix en la necessitat de retallar la plantilla. La direcció de Delphi a París, apunta Oficialdegui, està lluitant, de moment sense èxit, per aconseguir nous contractes amb les marques automobilístiques a Europa. Per això, la companyia condiciona la viabilitat de la planta local a l'èxit d'aquestes negociacions.

La direcció de l'empresa explica que Delphi i els treballadors, en previsió de la situació actual, van signar el 2011 les condicions de sortida: indemnitzacions de 65 dies per any treballat més un plus de 10.000 euros per treballador. Les condicions per a les prejubilacions, a partir dels 57 anys, preveuen el 90% del salari net fins a la jubilació i un 90% de la baixa reguladora durant la jubilació. Unes condicions de sortida que l'empresa afirma que estan molt per sobre del sector i que són un dels millors plans d'acomiadament de tot l'Estat espanyol.

Ajuntament i Generalitat s'han ofert per exercir la mediació entre les dues parts en les negociacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.