Els empleats de Ricoh faran aturades parcials pels últims acomiadaments


Temes relacionats

Ricoh acomiada 12 treballadors, segons els sindicats (24/oct/13)


  • Comparteix:

Els treballadors de la planta santcugatenca de Ricoh faran aturades parcials l'11, 12, 25 i 26 de novembre per demanar a la direcció negociar solucions a una dotzena d'acomiadaments. L'empresa, disposada a negociar, subratlla que les rescissions de contracte es deuen a amortitzacions de llocs de treball i que fa poc ha incrementat la plantilla.

Part dels treballadors, acompanyats dels delegats sindicals de la resta d'instal·lacions de Ricoh de l'Estat espanyol, s'ha concentrat aquest dijous a les portes de la planta en senyal de protesta pels acomiadaments i per reclamar una sortida pactada per a aquestes persones.

Una protesta que es completarà amb aturades parcials el dilluns i dimarts de la setmana que ve i el 25 i 26 d'aquest mes. El president del comitè d'empresa, Rafael Resurrección, ha explicat a Cugat.cat que per obrir converses la direcció ha de donar per vàlids els convenis que han perdut vigència i reconèixer la improcedència dels darrers acomiadaments.

Rafael Resurrección

Demanem que declarin improcedents els acomiadaments i la tornada als convenis anteriors. A partir d'aquí començarem a tractar la situació actual.


Els treballadors rebutgen els motius al·legats per la direcció per justificar els acomiadaments i recorden que la companyia acumula beneficis en els darrers anys. A més, assenyalen que els llocs de treball continuen existint i són assumits per altres persones, en molts casos, en situacions contractuals més precàries.

Rafael Resurrección

Ho justifiquen com a amortitzacions de llocs de treball, incompetència per la feina, uns arguments difícils de demostrar. Aquestes tasques no han estat eliminades, les fan altres persones.


Una queixa dels treballadors que ha negat la direcció de l'empresa, que es mostra 'disposada a negociar'. Ricoh ha explicat a Cugat.cat que els acomiadaments s'han fet per amortitzar llocs de treball en una política de reorientació del negoci.

En paral·lel, l'empresa destaca que ha incrementat el nombre de treballadors a tot l'Estat espanyol, incloent també la planta santcugatenca.

Actualment, a la seu de Sant Cugat treballen 637 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.