Delphi proposa un ERO de 76 acomiadaments o 32 amb rebaixa de sou


Temes relacionats

El ple municipal rebutja l'ERO de Delphi i dóna el seu suport a la plantilla (18/nov/13)

Direcció i empleats de Delphi negocien salvar 114 llocs de feina (14/nov/13)

Treballadors de Delphi proposen mesures per minimitzar acomiadaments traumàtics ( 5/nov/13)

ICV-EUiA aposta per buscar noves línies de producte per salvar Delphi (28/oct/13)

Delphi oficialitza l'ERO per acomiadar 171 treballadors aquest dimarts (29/oct/13)

L'Ajuntament i la Generalitat mediaran entre la direcció i els treballadors de Delphi (25/oct/13)


  • Comparteix:

Planta de Delphi a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Planta de Delphi a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La direcció de Delphi planteja rebaixar l'afectació de l'ERO a 76 acomiadaments o bé a 32, més 94 prejubilacions i baixes voluntàries i una rebaixa salarial del 3'5% per a la resta de la plantilla. El comitè d'empresa 'té dubtes' sobre les dues opcions, però les traslladarà a la plantilla, recordant que la seva aposta sempre ha defensat els 'zero acomiadaments'. Els sindicats no descarten anar als tribunals o fer mobilitzacions en cas que les assemblees de treballadors no acceptin cap de les dues propostes.

La direcció de Delphi, que s'ha reunit aquest divendres amb el comitè d'empresa, ha explicat a Cugat.cat que ha posat sobre la taula dues propostes per reduir l'ERO anunciat en 171 acomiadaments. Una consisteix en rebaixar l'afectació a 76 rescissions de contracte. L'altra planteja 32 acomiadaments, una rebaixa salarial de 3'5% i 25 dies de flexibilitat per part de l'empresa per tancar la planta. A més, proposa 94 prejubilacions i baixes incentivades.

Segons el comitè d'empresa, aquesta última opció és una 'reconversió' de la proposta feta pels sindicats, que preveia 20 dies de flexibilitat, una rebaixa de sou 'més elevada' i cap acomiadament.

Ara la plantilla ha de decidir en assemblea, per unanimitat, si accepta alguna de les propostes per arribar a un acord. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha afirmat que als treballadors se'ls planteja un important dilema.

José Antonio Morán

La flexibilitat que planteja l'empresa és molt ambiciosa i li costa molt poc, a canvi de salvar 44 llocs de feina. Però, d'altra banda salvar 44 llocs és molt important.


Els treballadors hauran de ratificar en assemblea una de les opcions o, diu Morán, optar per la via judicial o les mobilitzacions.

L'ERO inicial plantejat per la direcció preveu 171 acomiadaments amb una compensació de 20 dies per any treballat amb l'objectiu de donar resposta, diu la direcció, a la caiguda sostinguda dels encàrrecs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.