Els joves en atur podran accedir a programes de formació ocupacional


  • Comparteix:

Els programes estan adreçats a joves entre 16 i 30 anys / Foto: CAR

Els programes estan adreçats a joves entre 16 i 30 anys / Foto: CAR

L'Ajuntament i el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) han posat en marxa els programes de formació 'Joves per l'ocupació' i 'Fem ocupació per a joves', subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els dos programes ofereixen formació laboral als participants i, per facilitar-los l'accés al mercat de treball, una bonificació a les empreses que els contractin un mínim de sis mesos.

Dimarts de la setmana vinent, s'oferirà una sessió informativa a l'Ajuntament per explicar-ne els continguts. A les nou del matí començarà la sessió per al de 'Joves per l'ocupació' i a les dotze del migdia el de 'Fem ocupació per a joves'. Per assistir a les sessions cal inscriure's al web Santcugatocupacio.cat o personalment al SOM, de dilluns a divendres de vuit del matí a una del migdia.

El programa 'Joves per l'ocupació' està adreçat a joves de 16 a 25 anys sense estudis post-obligatoris, és a dir que com a màxim poden tenir el graduat d'ESO. En aquest programa s'oferirà formació de març a juny (entre 300 i 400 hores) en les àrees d'auxiliar de cuina i restaurant; activitats de venda; telemàrqueting i xarxes socials orientades a la venda i l'atenció al client; operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics; i operacions auxiliars de magatzem en indústria alimentària. També es donarà suport per obtenir el graduat d'ESO en cas que el participant no el disposi. El programa ofereix 70 places a tota la comarca, nou de les quals estaran reservades a joves de Sant Cugat.

D'altra banda, el programa 'Fem ocupació per a joves' està adreçat a joves de 18 a 30 anys. Els participants poden disposar del títol de batxillerat o d'un cicle formatiu de grau mig. Es combinarà la formació laboral (entre 120 i 300 hores) amb un contracte de treball que dependrà de les ofertes vigents, que hauran de ser d'àrees com serveis audiovisuals, community manager i anglès comercial i de gestió. El programa ofereix 40 places a tota la comarca. En aquest cas no estaran reservades en funció del municipi de procedència dels participants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.