Creat a Sant Cugat un generador d'electricitat a partir de les onades


  • Comparteix:

L'invent pot ajudar les boies i petites embarcacions a generar energia a partir de les onades / Foto: ACN

L'invent pot ajudar les boies i petites embarcacions a generar energia a partir de les onades / Foto: ACN

La companyia Smalle Technologies, ubicada a EsadeCreapolis, ha creat un generador que converteix en electricitat la força de les onades del mar. El sistema està ara en fase de proves a mar obert i una vegada desenvolupat facilitarà a boies i petites embarcacions generar la seva pròpia energia.

Smalle Technologies és una empresa sorgida de la Universitat de Barcelona (UB) a principis de 2012. La companyia va patentar una tecnologia que permet generar electricitat a partir del moviment de les onades. El projecte ha donat lloc a la creació de prototips de generadors que ara es troben en fase de proves a mar obert.

El director general de l'empresa, Héctor Martín, ha explicat a Cugat.cat que el mecanisme està basat en la inducció magnètica. Es tracta d'aprofitar el moviment de dos camps magnètics per generar energia elèctrica.

Héctor Martín

La inducció magnètica és el principi fonamental. Convertim l'energia mecància de les onades en elèctrica.


Martín ha afegit que la característica del model patentat per Smalle Technologies és que han creat un sistema resistent a l'erosió marina i, per tant, més durador. La companyia presentarà el prototip en una fira de boies que tindrà lloc a la Corunya durant el mes de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.