Les pimes diuen 'prou' als greuges i demanen canvis profunds


  • Comparteix:

Representants de Pimec al Vallès Occidental durant la presentació de 'Diguem Prou'

Representants de Pimec al Vallès Occidental durant la presentació de 'Diguem Prou'

La delegació comarcal i local de la patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec, se suma a l'acte reivindicatiu 'Diguem prou' que l'entitat empresarial farà dimecres de la setmana vinent a Barcelona. L'objectiu és alçar la veu per exposar els 'nombrosos greuges' que pateixen els petits empresaris i reclamar canvis 'profunds i immediats' per part del govern espanyol, però també català.

El 2007 Catalunya tenia 535.000 pimes que ocupaven més de dos milions de persones. En l'actualitat, en queden 470.000 que ocupen al voltant d'1.650.000 treballadors. Aquestes són les dades que Pimec Vallès Occidental posa sobre la taula per denunciar que en els últims set anys s'han perdut 65.000 empreses i més de 350.000 llocs de treball. A més, critiquen que ara hi hagi 70.000 autònoms menys.

Segons Pimec, a l'any 2007 les pimes generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat. A dia d'avui, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre del 55%. És per això que els petits empresaris afirmen que el segment de l'economia que més ha patit la crisi és el de les pimes i els autònoms.

La massa empresarial alça la seva veu per criticar tot això i també els augments dels costos de la Seguretat Social, dels preus de l'energia, les polítiques erràtiques, la creixent pressió fiscal, la manca de crèdit i el seu elevat cost, les contínues i reiterades inspeccions de tot tipus i les traves administratives, entre d'altres.

Els representants a la comarca de Pimec consideren no es pot permetre que ser empresari hagi esdevingut una 'raresa o un miracle' al país, que Catalunya 'hagi deixat de ser una terra d'oportunitats' i que els joves 'triïn abans el camí de l'emigració que crear aquí la seva empresa'.

El delegat territorial del Pimec Vallès Occidental, Miquel Martínez, ha explicat a Cugat.cat que al món empresarial hi ha un malestar perquè veuen com des del govern es tiren endavant normatives que van en contra d'ells i que acaben afavorint només la gran empresa.

Miquel Martínez

Dins el món empresarial hi ha un malestar perquè des del govern es parla molt de les pimes però realment no s'està fent res per ajudar-les. Gairebé totes les normatives van en contra d'elles i s'afavoreix a la gran empresa.


L'acte de dimecres vinent se celebrarà al Palau de Congressos de Barcelona a les sis de la tarda amb la intervenció de Josep González, president de Pimec, i finalitzarà amb les paraules de diferents empresaris que exposaran les seves queixes.

D'aquesta iniciativa, a la que participaran un miler d'empreses, un 10% de les quals són del Vallès Occidental, ha de sortir un manifest amb el llistat de reclamacions per lliurar-les als governs espanyol i català. Des de la delegació local de Pimec estimen, però, que el 80% de les crítiques van dirigides a govern estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.