Sant Cugat Empresarial defensa una regeneració politica i institucional


  • Comparteix:

Frederic Boix és el president de Sant Cugat Empresarial, que s'ha adherit aquesta setmana al manifest

Frederic Boix és el president de Sant Cugat Empresarial, que s'ha adherit aquesta setmana al manifest

Sant Cugat Empresarial s'ha adherit al Manifest Públic per la Qualitat de la Democràcia que promou un acord col·lectiu que transformi les bases del model polític i institucional actual. L'associació empresarial defensa un sistema electoral mixt i proporcional, una nova legislació relativa al funcionament dels partits polítics, la reforma de les administracions públiques, una llei de la transparència i la reforma de la justícia.

Sant Cugat Empresarial considera que l'actual crisi econòmica i social té l'origen en una crisi institucional i política no resolta des de la transició i que aquestes mancances afebleixen la qualitat democràtica de tots els àmbits de la societat. Per aquest motiu, els empresaris locals consideren que aquest manifest pot convertir-se en una eina que ajudi a trobar espais de trobada entre els polítics i la societat civil, amb la intenció de reformar un sistema electoral que, consideren, condiciona la praxi dels partits polítics i, per extensió, les institucions i la funció pública.

Sant Cugat Empresarial vol contribuir amb la seva adhesió a una pressió empresarial i institucional col·lectiva que contribueixi a una major receptivitat per part de la classe política i les administracions.

El manifest té el suport de diferents associacions empresarials i col·legis professionals com Cecot, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya i el Col·legi d'Economistes de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.