Les pimes es revolten i demanen un millor tracte dels governs


Temes relacionats

Les pimes diuen avui 'prou' als greuges i demanen canvis profunds (19/mar/14)

Les pimes diuen 'prou' als greuges i demanen canvis profunds (13/mar/14)


  • Comparteix:

Més d'un miler d'empresaris de petites i mitjanes empreses i representants de 220 gremis i associacions han aixecat aquest dimecres a Barcelona la veu contra l'actuació del govern espanyol i el català en matèria econòmica i fiscal. Els assistents han denunciat que les mesures que l'executiu ha pres fins ara per sortir de la crisi només han facilitat la tasca de les grans companyies. La patronal Pimec ha criticat que els polítics són més sensibles als grans lobis i les elits que a les petites i mitjanes empreses. Un 10% de les empreses assistents són de la comarca.

El Palau de Congressos de Barcelona ha estat l'escenari de la protesta dels empresaris i autònoms que han aprovat un manifest denunciant les polítiques dels governs i les pujades d'impostos i cotitzacions socials perquè 'discriminen' les pimes i les impedeixen créixer i crear llocs de treball. Aquest manifest es farà arribar al govern espanyol i a la Generalitat.

El president de Pimec, Josep González, ha assenyalat que ha arribat el moment d'alçar la veu per a fer-se valer davant els poders públics i la societat en general. Tot i que Pimec s'ha volgut desmarcar de qualsevol posicionament polític, al final de l'acte s'han pogut escoltar crits d'independència, i fins i tot alguns assistens han tret banderes estelades.

Les pimes i autònoms recorden que al 2007 Catalunya tenia 535.000 pimes que ocupaven més de dos milions de persones. En l'actualitat, en queden 470.000 que ocupen al voltant d'1.650.000 treballadors. Aquestes són les dades que Pimec posa sobre la taula per exposar que en els últims set anys s'han perdut 65.000 empreses i més de 350.000 llocs de treball. A més, critiquen que ara hi hagi 70.000 autònoms menys.

Segons Pimec, el 2007 les pimes generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat. A dia d'avui, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre del 55%. És per això que els petits empresaris afirmen que el segment de l'economia que més ha patit la crisi és el de les pimes i els autònoms.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.