L'EMD tanca el pressupost de 2013 amb 2,2 milions de romanent


Temes relacionats

El nou conveni amb Sant Cugat possibilita que Valldoreix mantingui pressupost ( 4/nov/13)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, el president de l'EMD, Josep Puig, i el vocal Xavier Gavaldà

D'esquerra a dreta, el president de l'EMD, Josep Puig, i el vocal Xavier Gavaldà

L'EMD de Valldoreix liquida el pressupost de 2013 amb un romanent de tresoreria de 2,2 milions, 1,2 milions més que l'anterior. D'aquest romanent es destinaran uns 250.000 euros aproximadament a inversió per aquest any. El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, reivindica la bona salut dels comptes valldoreixencs, fet que els permetrà esquivar els efectes de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL).

Gavaldà atribueix el bon estat dels comptes a la tasca del govern valldoreixenc per reduir despesa i evitar el dèficit. En aquest sentit, l'elevat romanent generat permet, segons el vocal d'Economia, que l'EMD pagui les factures en 12 dies de mitjana des que entren al registre de l'administració valldoreixenca.

Xavier Gavaldà

És molt important pagar en els terminis legals. Ara paguem en 12-13 dies.


L'EMD inclou en aquest romanent de 2,2 milions d'euros les quantitats que li deuen la Generalitat i altres administracions. Són uns 650.000 euros repartits essencialment entre una subvenció de l'escola de música (40.000 euros) i el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), amb 520.000 euros.


Més ingrés per plusvàlues, endeutament baix
La liquidació del pressupost també ha deixat al descobert que l'EMD ha recapatat 1,2 milions d'euros en plusvàlues, el doble del pressupostat inicialment. A hores d'ara, l'endeutament de l'EMD és del 23%, molt per sota de la ràtio màxima permesa per llei del 75%.

Per aquest any, l'EMD ha presentat uns comptes de 8'6 milions, igual que els de 2013. La inversió total, de 579.000 euros, cau un 40% en no incloure ja l'eliminació de les línies de l'alta tensió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.