La comissària europea del Clima reclama més compromís amb l'energia verda


Temes relacionats

L'economia verda, al Santcugatribuna amb la comissària europea d'Acció per al Clima (28/mar/14)

La comissària europea d'Acció per al Clima, al proper Santcugatribuna (22/feb/14)

Gónzalez-Barros parlarà sobre l'emprenedoria a Santcugatribuna (19/jul/13)

Antoni Abad anima les empreses petites a fusionar-se per ser més innovadores i optar a la internacionalització (22/mai/12)

Conesa vol crear aliances amb les empreses perquè potenciïn la responsabilitat social corporativa (22/mai/12)

Antoni Abad analitza avui la competitivitat al fòrum Santcugatribuna (22/mai/12)


  • Comparteix:

La comissària europea d'Acció per al Clima, Connie Hedegaard, reclama que l'Estat espanyol i la resta de països de la Unió Europea (UE) redueixin la compra de combustibles fòssils a països com la Xina i el Brasil i inverteixin més seriosament en energies renovables. Hedegaard, que ha ofert una ponència en la 7a edició del fòrum empresarial Santcugatribuna d'aquest divendres, també ha anunciat la voluntat de la UE de reforçar les subvencions en energia verda en els propers anys.

El Qgat Hotel s'ha convertit en l'epicentre d'una trobada entre més de 150 empresaris de la ciutat i de la comarca. L'apunt més internacional l'ha posat Hedegaard, que ha ofert una ponència on ha reclamat més compromís amb les energies respectuoses amb el medi ambient. En un discurs molt reivindicatiu, la comissària ha destacat el valor dels combustibles verds perquè són els garants d'un creixement més sostenible, malgrat el seu elevat cost.

De fet, la comissària ha puntualitzat que els sistemes que redueixen el consum d'energia són cada vegada més barats perquè la competitivat industrial està augmentant. En aquesta línia, Hedegaard ha demanat a l'Estat espanyol un compromís ferm amb les energies renovables i l'ha encoratjat a disminuir les seves inversions en combustibles fòssils.

Connie Hedegaard

Hauríem de deixar de ser tan naïfs enviant moltes de les nostres inversions als competidors. Sé que a Espanya esteu gastant molts diners per importar combustibles fòssils.


Hedegaard també ha reconegut la tasca del país en l'àmbit de l'eficiència energètica, tot i que ha puntualitzat que encara es pot fer molt més. De fet, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat durant la seva intervenció que el govern espanyol hagi augmentat el gravamen d'algunes energies sostenibles en els últims mesos. Conesa també ha fet un repàs de les accions que està duent a terme la ciutat pel que fa a la reducció de les emissions de gasos a l'atmosfera i l'estalvi energètic. L'alcaldessa ha remarcat que tot el que l'Ajuntament ha estalviat en els últims anys s'ha destinat a polítiques socials.

Mercè Conesa

Amb un rec intel·ligent podem assegurar un estalvi. Tot això que no gastem ho invertim en polítiques socials.


La trobada ha aplegat representants de més de 70 empreses locals i de la comarca, que han aprofitat la presència de la comissària per preguntar-li sobre les subvencions en energies renovables i les eines de què disposa la mateixa UE per prevenir i lluitar contra catàstrofes naturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.