Felip Puig pressiona perquè no es faci el centre comercial de Cerdanyola


Temes relacionats

Conesa: 'El motor ha de ser el Sincrotró, no un centre comercial' (29/mar/14)

El Centre Direccional de Cerdanyola afronta els últims tràmits administratius (20/mar/14)

La directora del Sincrotró preferiria una nova infraestructura científica al Parc Alba (19/mar/14)

Vila diu que la Generalitat 'no sintonitza' amb el macrocentre de Cerdanyola ( 6/mar/14)

Els grups polítics fan pinya contra el projecte de centre comercial a Cerdanyola (18/feb/14)


  • Comparteix:

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig / Foto: Gencat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig / Foto: Gencat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'oposa a la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola. Segons ha publicat aquest diumenge el diari 'Ara', Puig aposta perquè s'instal·lin 'altres models de botigues' als terrenys del voltant del sincrotró Alba.

El Pla Director Urbanístic del Centre Direccional que hi ha al voltant del sincrotró Alba preveu que es destinin 110.000 metres quadrats a superfície comercial, un espai que serviria per construir un dels centres comercials més grans de Catalunya. Però la conselleria d'Empresa i Ocupació s'inclina per altres models de botigues, segons ha explicat al diari 'Ara' el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres. En les negociacions hi participarà el departament d'Empresa, l'Incasòl, propietari dels terrenys, i l'Ajuntament de Cerdanyola.

Tot i la intenció de Puig per evitar la implantació del centre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, està pressionant perquè sí que s'hi faci un centre comercial, segons han explicat al mateix diari fonts pròximes a la negociació. A finals de març es va emetre el darrer informe preceptiu i ara només falta que la conselleria de Territori i Sostenibilitat doni el vistiplau per a l'aprovació definitiva del nou Pla Director Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola.

El projecte preveu una inversió global de 342 milions d'euros, dels quals actualment ja s'han invertit 110. D'altra banda, la inversió privada per edificar la superfície de sostre prevista al sector serà de prop de 1.500 milions. Segons les expectatives del departament de Territori i Sostenibilitat, aquest procés d'urbanització i edificació crearà 12.000 llocs de treball. Una vegada consolidada tota l'àrea, s'espera que l'activitat econòmica en generi 20.000 més.

El PDU pretén endreçar tots els terrenys compresos entre Cerdanyola i Sant Cugat i que envolten la via B-30. En concret, l'objectiu és potenciar l'eix econòmic que conformen les empreses ubicades al Parc de l'Alba, garantir un espai natural lliure que serveixi de connector ecològic entre els parcs de Collserola i de Sant Llorenç del Munt i establir una àrea veïnal i comercial que enllaci amb el teixit urbà de Cerdanyola.

El ple municipal va aprovar al febrer una moció institucional de rebuig a la construcció del macrocentre comercial de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat. El text instava la Generalitat a apostar per petits i mitjans establiments en aquests terrenys. En aquesta línia, Sant Cugat Comerç i l'Associació de Comerciants Centre-Vila també van mostrar la seva oposició al macrocomplex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.