El Grup Catalana Occident celebra el 150è aniversari al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Serra i Brugarolas s'han intercanviat reconeixements al Teatre-Auditori

Serra i Brugarolas s'han intercanviat reconeixements al Teatre-Auditori

El Grup Catalana Occident, amb seu a Sant Cugat, ha celebrat aquest dijous al Teatre-Auditori el 150è aniversari de la fundació de la companyia amb la presentació del documental que explica la trajectòria d'aquest segle i mig de vida. Catalana Occident va ser una de les empreses pioneres en implantar-se a la ciutat quan va decidir, a principis dels anys 70, el trasllat de les seves oficines situades en aquell moment a Barcelona.

El president del grup, Josep Maria Serra, ha qualificat l'estat de la companyia com a 'positiu' i ha ressaltat el fet que poques empreses arriben a fer un segle i mig de vida. Serra també ha tingut un record especial per a totes les persones que han fet possible arribar a aquesta fita i s'ha mostrat molt satisfet de tenir la seu a Sant Cugat.

Josep Maria Serra

Fa més de 40 anys que estem a Sant Cugat i estem molt satisfets de ser-hi. Es va fer amb l'objectiu d'agrupar les oficines del grup.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha elogiat la tasca i la implicació de la companyia amb la ciutat i n'ha valorat el fet que la seva implantació es va fer en uns moments en què Sant Cugat no comptava amb l'atractiu inversor actual.

Carles Brugarolas

És una de les grans primeres implantacions empresarials de Sant Cugat i en aquells moments va ser una aposta atrevida.


Prèviament al visionat del documental, titolat 'El triomf d'un somni', Serra ha rebut de mans de Brugarolas una placa commemorativa del segle i mig de vida de Catalana Occident. Al seu torn, Brugarolas ha rebut en nom de la ciutat el llibre dels 150 anys de l'asseguradora i una petita escultura commemorativa.

L'acte ha servit també per recordar la figura de l'expresident Jesús Serra i Santamans, un de dels impulsors de l'eix econòmic de la zona de Can Sant Joan i responsable de l'arribada de la companyia asseguradora des de Barcelona a principis dels anys 70. Sant Cugat va reconèixer la trajectòria de Serra i Santamans al 2006, quan l'alcalde Lluís Recoder li va atorgar la medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum i que va recollir la seva família.

Serra i Santamans va impulsar de bon principi les activitats de mecenatge a Sant Cugat. Hi destaca la rehabilitació del claustre del Monestir en un moment en que estava en molt mal estat, el suport a l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, a Creu Roja i a aquesta mateixa emissora, Cugat.cat, patrocinant iniciatives com la campanya 'Qui serà el primer santcugatenc de l'any?'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.