Reivindicació d'una circumscripció catalana per a les eleccions europees


  • Comparteix:

ERC considera que la circumscripció afavoriria una major proximitat entre electors i càrrecs electes

ERC considera que la circumscripció afavoriria una major proximitat entre electors i càrrecs electes

El ple municipal reivindica una circumscripció catalana per a les eleccions europees. CiU, ICV-EUiA i ERC han aprovat instar el Congrés dels Diputats, a través d'una moció presentada pels republicans, a promoure la reforma legislativa necessària perquè a les eleccions europees els catalans tinguin una circumscripció pròpia per triar directament els eurodiputats del país.

Segons els republicans, la circumscripció catalana traslladaria les eleccions europees a la 'realitat' de Catalunya i a les 'necessitats' nacionals i territorials. ERC considera, a més, que aquesta circumscripció afavoriria una major proximitat entre electors i càrrecs electes i incentivaria la participació.

El portaveu local d'ERC, Raül Grangé, ha explicat d'aquesta manera durant la sessió plenària d'aquest dilluns la necessitat d'aprovar aquesta circumscripció.

Raül Grangé

Demanem el suport perquè Catalunya pugui estar representada amb la seva identitat i amb tot el seu caràcter en el Parlament Europeu.




La moció presentada pels republicans ha rebut els vots favorables de CiU i ICV-EUiA, l'abstenció del PSC i el vot en contra dels dos regidors del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.