Oriol Junqueras (ERC): 'El català només serà una llengua a Europa quan Catalunya sigui un Estat'


  • Comparteix:

El cap de llista d'ERC a les eleccions europees del proper 7 de juny, Oriol Junqueras, assegura que el català necessita d'un Estat per aconseguir ser llengua oficial a Europa. És per això que Junqueras ha aprofitat un sopar organitzat per la secció local per recodar que Catalunya s'hi juga molt en aquestes eleccions.

El candidat republicà ha participat aquest dilluns d'un sopar preelectoral organitzat per la secció local del partit al passeig Hort de l'abat. Una vuitantena de persones han acompanyat el cap de llista d'ERC, que ha aprofitat aquest marc per defensar la seva proposta electoral basada en enfortir la presència de Catalunya i les seves necessitats.

Per Junqueras, la representació d'ERC al Parlament Europeu servirà per defensar interessos de Catalunya com la independència. És el cas del català com a llengua oficial a Europa. Segons Junqueras, el català no serà idioma oficial fins que no representi la llengua d'un Estat.

Oriol Junqueras

Com va dir el president del Parlament Europeu, el català només serà una llengua oficial a Europa quan sigui la llengua d'un Estat.


El candidat republicà també ha recordat que Catalunya s'hi juga molt a les eleccions europees.

Oriol Junqueras

A Europa ens hi juguem molt. Ens juguem el nostre marc laboral, el futur de les nostres empreses i dels nostres comerços.



ERC comparteix candidatura europea amb altres formacions com Aralar i el BNG. Junqueras ha pronosticat que aconseguiran un escó al Parlament Europeu, tot i que la seva aposta és arribar a aconseguir-ne dos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.