CiU guanya les eleccions europees a Sant Cugat amb el 31% dels vots


Temes relacionats

CiU veu més a prop tornar a la Generalitat amb els resultats del 7-J ( 8/jun/09)


  • Comparteix:

CiU guanya les eleccions europees a Sant Cugat amb gairebé un 31% dels vots. El PSC, que havia vençut en els darrers comicis europeus, queda en segona posició amb prop del 22%. El PP es manté en la tercera posició amb un 19%. ERC, amb el 8'77%, i ICV, amb el 8'61%, ocupen la quarta i la cinquena posició. La participació a les eleccions europees a Sant Cugat ha estat la més baixa en uns comicis a la ciutat des de la recuperació de la democràcia. En total, han votat 23.695 santcugatencs, un 45.05% dels 52.598 amb dret a vot.

Aquest percentatge, però, supera en set punts i mig la mitjana catalana, que s'ha quedat en un 37,5%. Respecte els comicis europeus de 2004, any que es va assolir el 45,07%, la participació ha caigut dues centèsimes.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha valorat aquestes dades.

Lluís Recoder

Una vegada més votem més que la resta de Catalunya. Això vol dir que és una ciutat més cívica. Em sento satisfet, tot i que no estic content de la baixa participació.


CiU ha superat el PSC, que havia estat la primera força en els darrers comicis europeus. Els nacionalistes han obtingut poc més de 7.000 vots, gairebé 2.300 sufragis més que fa cinc anys.

Recoder ha valorat les dades electorals com a membre de CiU.

Lluís Recoder

El PSC ha baixat i CiU ha guanyat 10 punts. Ara CiU ha guanyat molt bé les eleccions.


El PSC ha caigut dels 7.200 votants de fa cinc anys als poc més de 5.000 d'aquests comicis. D'aquesta manera, els socialistes no han pogut reeditar la victòria del 2004.

El PP es manté com a tercera força en les eleccions europees a Sant Cugat. Els populars obtenen poc més de 4.200 vots, gairebé la mateixa xifra que fa cinc anys.

ERC continua com a quarta força local en els comicis europeus, tot i perdre prop de 700 vots respecte les últimes eleccions al Parlament de Brussel·les. Els republicans passen dels poc més de 2.600 vots als poc menys de 2.000.

ICV-EUiA és la cinquena força, tot i que es queda a poc vots de superar ERC. Els ecosocialistes freguen els 2.000 vots, gairebé 300 menys que fa cinc anys.

Unión Progreso y Democracia (UPyD) ha aconseguit més de 300 vots, el triple que Ciutadans (C's), que ha superat per poc el centenar de sufragis.

Iniciativa Internacionalista, per la qual han demanat el vot diversos col·lectius independentistes, ha aconseguit 200 vots.

El vot en blanc ha superat el 3'5% amb prop de 800 sufragis.



  • Comparteix:

COMENTARIS

ei, Iniciativa Internacionalista en té 210!

anti-otan. Enviat el 8/jun/09


última hora: Desenes de meses impugnades per frau: mireu les dades del Ministeri d'interior (mir.es) i les del diari ABC. 7000 vots de diferència de la candidatura d'II-SP. Es parla de 40.000 no comptats! visca la democràcia espanyola!

genís. Enviat el 8/jun/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.