Com ha canviat el vot a Sant Cugat en sis mesos

L'independentisme creix a Sant Cugat i el vot de dretes es manté però canvia de forces


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la jornada de votacions / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la jornada de votacions / Foto: Cugat Mèdia

Poc més de sis mesos separen les darreres dues convocatòries de les eleccions espanyoles. En aquest temps, els resultats han variat lleugerament a Sant Cugat, tot i que en una tònica similar a la catalana i l'espanyola. Així, l'independentisme ha crescut tres punts percentuals en sis mesos, mentre que el vot de dretes constitucionalista es manté, però canvia de formacions.

L'eix independentista
ERC, Junts per Catalunya i la CUP sumen en aquests comicis el 50,38% dels vots a Sant Cugat, superant per primera vegada en unes eleccions espanyoles la barrera de la meitat dels vots. Al 28 d'abril, ERC i Junts per Catalunya, juntament amb Front Republicà, es van quedar a les portes amb el 47,06% dels sufragis. Així, l'opció independentista ha crescut a Sant Cugat tres punts percentuals.

Resultats comparats de les darreres eleccions espanyoles / Foto: Cugat Mèdia
Amplia

La dreta espanyola
El vot de dretes més constitucionalista ha mantingut aquesta segona convocatòria aquest any, la quarta en quatre anys, aplegant el 20,26% dels suports a Sant Cugat. La suma del PP, Cs i Vox cau lleugerament respecte al 28-A, menys d'un punt percentual menys. Això sí, el vot s'ha mogut entre aquestes formacions, amb un creixement del PP (+4,14 punts) i de Vox (1,44), en contraposició de Cs que ha perdut 6,47 punts percentuals.

Resultats comparats de les darreres eleccions espanyoles / Foto: Cugat Mèdia
Amplia

Els moviments entre partits

Resultats de les darreres eleccions espanyoles / Foto: Cugat Mèdia
Amplia

Així, Cs és el partit que experimenta un canvi més destacable, amb aquesta pèrdua de més de sis punts respecte als resultats de fa sis mesos. En canvi, el PP és la formació que més creix en aquest temps amb un augment de quatre punts. També creix Junts per Catalunya (2,75), mentre que ERC, que ha guanyat les eleccions al municipi, en perd 3,4 davant l'entrada directa de la CUP amb el 7,56% dels vots. Fa sis mesos, el Front Republicà -provinent de la CUP- en va obtenir el 3,59% dels sufragis de Sant Cugat.

Pel que fa a la resta de forces que han superat el 3% dels vots, el PSC cau 3,17 punts i En Comú Podem 0,25.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.