Joan Garriga (VOX): 'Som d'extrema necessitat'

El número 3 de Vox defensa un programa electoral per a la unitat i la seguretat


  • Comparteix:

VOX s'erigeix com la formació de la unitat, la llibertat i la convivència. En una entrevista a Cugat Mèdia, el número 3 per Barcelona, Joan Garriga, ha desvinculat la seva formació de l'extrema dreta i el feixisme, i assegura que són 'd'extrema necessitat', 'gent compromesa amb el que necessita la societat'. Això passa, segons Garriga i el programa electoral de VOX, per acabar amb la immigració il·legal, l'espoli del separatisme i retornar les competències de la Generalitat a l'Estat amb l'objectiu d'eliminar a llarg termini els governs autonòmics. El també president a Barcelona de la formació augura per a VOX 'una entrada triomfal' al Parlament, després de les eleccions el 14 de febrer.

ESCOLTA-HO

Les resolucions de la junta electoral obliguen els mitjans públics a incorporar a les cobertures informatives d'eleccions el seu partit com a grup significatiu. Per què creu que Vox ha d'estar present en aquestes cobertures?
Tenim interès mediàtic i totes les enquestes diuen que entrem al Parlament. Suposo que ho feu per devoció i no per obligació.

Són extrema dreta?
Estic flipant perquè tenim militants que venen de Podem fins al PP. Nosaltres som d'extrema necessitat.

Són feixistes?
Això què és? És del segle XX. Som gent compromesa amb allò que necessita la societat i la societat necessita trencar amb el consens progre, que la gent digui veritats i apostar per formacions noves com la nostra.

Com explica llavors que bona part dels partits reclamin un cordó sanitari contra el seu partit?
Perquè venim a trencar el consens progre d'aquelles coses que no es podien dir perquè són políticament incorrectes, i nosaltres venim a combatre com per exemple la immigració il·legal. Molts estan d'acord, però callen i miren cap a una altra banda. Nosaltres volem una immigració lleial, legal i ordenada, no aquesta que genera inseguretat als nostres barris.

Se senten menyspreats per la resta de formacions? Hem vist situacions de violència a actes de Vox.
És normal, formacions com la CUP són formacions totalitàries que no creuen en la pluralitat i la democràcia. Estem en campanya, és bo escoltar totes les opinions i que tothom voti el que vulgui, però amb llibertat. Vam fer un manifest a favor d'unes eleccions lliures en pau i convivència que ningú no va voler adherir-se.

Si jo tinc una idea de la immigració legal i ordenada, que jo crec que és la millor, no cal que em responguis amb un insult. M'has de combatre.

A casa nostra, que Espanya és la nostra pàtria i Catalunya és la nostra 'patria chica', és com una casa nostra i hi entra qui vols. Per això, defensem unes fronteres segures i que entrin per la porta i no per la finestra. Si m'han de respondre a això amb insults, qui queda retratat són la resta de formacions.

En canvi vostès marquen com a enemic a combatre el separatisme i l'esquerra. Són aquests els problemes dels catalans?
Sí. Les preocupacions dels catalans són no arribar a final de mes, que la Generalitat es gasti 300 milions d'euros en TV3 o en aquest mitjà, l'Ajuntament, i no pas per als autònoms. Som 452.000 autònoms a Catalunya i hem rebut 10 milions que es van acabar en un dia, sense cap criteri d'assignació.

Nosaltres volem combatre aquest separatisme i consens progre perquè se n'emporten els nostres calers, perquè TV3 se n'emporta els calers, Òmnium i totes les entitats que reben subvencions se n'emporten els calers, que ens fan falta per a sanitat i ajudar la gent que s'ha està quedant enrere. Per això ho combatim, no és una lluita de banderes, és una lluita per les nostres persones.

Els progres i separatistes han malgastat els nostres recursos. El pressupost de la Generalitat és de 27.000 milions d'euros. Només hi ha 10 milions per als autònoms? Però sí que en tenim per a TV3 o Cugat Mèdia o per a totes les entitats que reben subvencions. Per això, tenim el suport de la gent del carrer, perquè veuen aquesta claredat.

Òmnium Cultural no rep subvencions públiques.
Ja veurem, per això entrem al Parlament, per investigar tot això, perquè potser en reben d'indirectes. Nosaltres sospitem que tothom rep subvencions en aquest món separatista.

En el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals són uns 240 milions d'euros. Si els treuen d'aquí, on els invertirien?
Autònoms, pensions, persones grans. Tothom té una tieta o una àvia que no arriba a final de mes i li han pujat la llum. Aquestes són les necessitats dels catalans i qui vulgui una televisió privada que se la pagui. Són instruments al servei del separatisme.

En el cas d'aquest mitjà, el que fem és garantir la cobertura que ens demana la Junta Electoral i vostè està assegut en aquest plató.
Per imperatiu legal o perquè voleu?

Perquè són un grup significatiu
En tot cas, em comenten que és un bon mitjà i així podrien viure de la publicitat com fan altres mitjans. La competència deslleial d'un mitjà públic que pugui estar al servei de la política és perillós. Per això, defensem que no ha d’haver-hi televisions públiques, sinó televisions en llibertat, perquè si no estem condicionant segons qui governa amb els recursos de tots.

Parla de retirar aquestes ajudes per invertir-les en temes socials, però el seu programa electoral diu de retornar les competències a l'Estat. Com es pot incidir en la política social si es retornen les competències?
Perquè aquestes competències les poden fer els ajuntaments. No cal que sigui la Generalitat. Defensem la igualtat entre els espanyols. Els beneficis fiscals han de ser iguals per a tothom, i això ho poden fer els ajuntaments. Qui més visualitza els drames socials són els ajuntaments, no la Generalitat. Podem prescindir totalment d'aquesta administració. Per això, nosaltres volem combatre aquest sistema autonòmic que trobem que és caduc després de 40 anys i que ha portat separatisme i desigualtat.

Per què paguem nosaltres? Per malgastar, per als 'xiringuitos' separatistes i progres que la Generalitat ha posat en marxa i que fan que quan arriba un temps de pandèmia o de necessitat no tenim diners per ajudar la senyora que no pot pagar el rebut de la llum. Per això està VOX, per denunciar aquestes coses.

Està parlant d'eliminar la Generalitat?
Evidentment. El nostre projecte a llarg termini és suprimir aquest estat autonòmic que fa que hi hagi 17 estats que generen separatisme i desigualtat. Nosaltres optem per la convivència, la seguretat, l'harmonia. Hem de tenir una nació forta, unida i amb igualtat.

Per exemple, a Catalunya els llibres de text s'han de pagar. Jo tinc cinc criatures i no rebo cap ajuda. A Andalusia són gratuïts. Per què hem de tenir aquesta desigualtat? Per què hem de pagar diferents impostos? Per què aquí tenim 15 impostos propis? Perquè malgastem. Tantes administracions el que fan és muntar 'xiringuitos' a favor que els polítics estiguin còmodes, però la societat cada vegada està més abandonada.

A Sant Cugat sí que hi ha ajudes per als llibres de text. Les dona l'Ajuntament. No seria la mateixa situació, la desigualtat entre municipis?
El nostre projecte educatiu garanteix la llibertat educativa, la igualtat... És un projecte apassionant per donar a Espanya un nivell potent i igualitari.

Però parlen en tot moment de l'àmbit estatal i vostès es presenten al Parlament.
Mentre no tinguem aquest nivell màxim de suprimir aquest estat autonòmic perquè considerem que és injust i genera molta despesa i s'ha demostrat que és un desastre; treballarem al Parlament per totes aquestes coses, per buscar la unitat, la seguretat i la llibertat.

De fet, vinculen la seguretat a la immigració il·legal. El seu programa electoral parla de protegir els barris, la gent, i ho fan de nou des de l'àmbit legislatiu amb mesures com l'expulsió directa. Com es fa si tampoc és una competència catalana?
Col·laborant. La immigració il·legal és un drama. Són persones, no mercaderies. Són persones que pateixen.

Vam estar dissabte a Sentmenat amb un grup de MENA. Ens deien: "em sento estafat perquè em van dir que aquí trobaria feina i em van portar pagant 1.000 euros en una pastera". Això és un drama i això s'ha de combatre. Són aquestes màfies que moltes vegades també reben subvencions.

La gent ha de venir ordenada. Si jo arribo a un territori sense papers, sense família, sense treball, sense habitatge... què faig? És normal que hagis d'ocupar un habitatge.

Què poden fer els polítics per evitar això?
Evitar l'efecte crida. Combatre la immigració il·legal, igual que el diner negre. No podem tenir la conceptualització que la immigració il·legal és igual que la legal, perquè genera un perjudici. Hi ha gent que ho fa legal. No ens podem permetre tractar aquestes persones que ho fan bé igual que aquells que ho fan malament, que entren a casa nostra per la finestra i no per la porta. I menys quan tenim un 17% d'atur. No podem destinar recursos a gent que no coneixem de res i acaba d'arribar, quan tenim l'àvia que no pot pagar el rebut de la llum perquè la seva pensió és molt minsa i no arriba a final de mes. És injust.

Vincula seguretat i immigració il·legal per la situació que tenen que els obliga a delinquir per poder sobreviure, però la solució que planteja el seu programa electoral no és la regulació, sinó l'expulsió, el tancament de centres de menors i de mesquites radicals. Realment, és aquesta la solució?
Si expulses gent que està il·legalment i torna a casa seva perquè si volen venir ho facin legalment, no és una solució?

Si tampoc poden viure allà?
El que no ens podem permetre és acceptar que la il·legalitat es pot instaurar a la nostra nació. Ja sé que als separatistes això els hi encanta, anar contra la llei, però democràcia és llei.

La immigració ha de ser legal i ordenada. En el nostre país no ens podem permetre que ningú entri per la finestra i no per la porta perquè és casa nostra. Això ens causa un perjudici, començant per ell.

Llavors, per què la solució no passa per atacar les màfies?
També passa per combatre les màfies i quan trobem un vaixell, retornar-lo al seu país. No fem aquest efecte crida que al final és perjudicial per a ells i per a tots.

En aquests vaixells no hi és el senyor de la màfia.
És un tema d'ordre. Per això els polítics es posen molt nerviosos amb les propostes de VOX. Nosaltres volem una immigració legal i ordenada. Amb gairebé 4 milions d'aturats, no ens podem permetre la vinguda de gent il·legal perquè després els hem de cuidar. Primer va la nostra gent que no arriba a final de mes o s'ha quedat sense feina. La caritat la podem fer les persones o les ordres religioses, però l'Estat, l'administració, han de mirar pels seus administrats. És una irresponsabilitat destinar recursos propis per a gent que no és d'aquí.

Diu la gent que no és d'aquí. El problema no és la immigració il·legal, sinó la immigració en general? On posem el 'd'aquí'?
La legalitat i el sentit comú. La immigració ha de ser legal i ordenada. I a partir d'aquí, els recursos són per a la gent necessitada, de casa o de fora. És un tema de prioritat. La resta de partits no volen afrontar aquesta realitat i per això nosaltres ja som tercera força a Espanya i per això ara entrarem amb força al Parlament. Perquè diem veritats que la gent pensa.

En tot cas, les dades no confirmen aquesta vinculació entre immigració i inseguretat. Segons les dades a Catalunya de l'INE, el 56% dels condemnats són de nacionalitat espanyola, enfront del 13% de nacionalitats de països africans.
Els espanyols són el 90% de la població, enfront del 10% que són immigrants. És normal. Si jo arribo a un país sense papers, sense habitatge, sense feina, sense família... què faig per guanyar-me la vida? Aquest és el problema. Nosaltres entenem aquest drama humà i per això volem combatre'l, perquè estimem les persones. És una irresponsabilitat.

Un altre exemple amb dades concretes. Demanen el tancament dels centres per a menors no acompanyats, però segons un informe de la conselleria d'Interior publicat per diversos mitjans, el 82% d'aquests menors no ha comès cap delicte i ha aconseguit integrar-se. Són la gran majoria.
M'encanta que la gent s'integri, però no podem permetre la immigració il·legal.

Per vinculacions com aquesta entre immigració il·legal i inseguretat, Twitter ha limitat algunes de les funcionalitats del perfil del partit.
Twitter és qui mana ara, és la censura d'ara. A nosaltres no ens importa que Twitter, Facebook o qui sigui ens digui què és el que podem dir. Nosaltres diem allò que creiem que és veritat i al final acabarem guanyant les eleccions a Catalunya i Espanya.

Aquestes afirmacions poden ser qualificades de discriminació i incitació a l'odi. Vostè té un procés judicial obert per aquests delictes, per una acció de la campanya municipal del 2011, llavors amb Plataforma per Catalunya.
L'acusació és una entitat musulmana. Nosaltres actuem per amor a la nostra terra, que és Catalunya i Espanya, per amor a la nostra gent. Per voler que la immigració sigui legal i que les ajudes vagin abans per a les nostres persones més necessitades. Això no és odi, és amor a allò propi. Ho deia Sant Tomàs: "la caritat comença per un mateix". Trobem que és així.

Són les primeres eleccions al Parlament per a VOX. Les enquestes els hi donen aproximadament un 5% dels vots. Per darrere de Cs (10%) i PP (6%). Això seria segons l’estimació entre 5 o 6 diputats. Li sembla un bon resultat?
Fantàstic. Tot el que sigui entrar al Parlament, nosaltres estarem encantats. Crec que la gent està encantada amb la nostra entrada perquè suposa una novetat davant aquest separatisme que ha arruïnat Catalunya. La mala gestió dels separatistes ha dividit Catalunya i l'ha arruïnat. I aquest consens progre que fa que la gent no pugui dir allò que pensa. Hi ha molta il·lusió per a què nosaltres entrem al Parlament. Amb els diputats que entrem seran suficients per defensar allò que nosaltres diem en campanya.

Quin posicionament tindran en cas de poder fer el candidat socialista, Salvador Illa, president de la Generalitat?
Illa ja ha escollit, ha escollit pactar amb els separatistes i els progres en el govern d'Espanya. Nosaltres només pactem amb uns, que són els nostres votants. És el pacte que nosaltres tenim.

No veurem, llavors, escenes similars a l'abstenció de VOX al Congrés que va servir per aprovar el decret dels fons europeus?
L'abstenció de VOX va servir perquè els diners europeus, que són pocs, arribessin a la nostra nació. Ara, a veure com discuteixen el PP i el PSOE de com ho distribueixen. Estarem vigilants que es reparteixen bé i arribin als ciutadans, a les persones que no poden arribar a final de mes, a les persones que han hagut de tancar i no han rebut ajudes. Per això, ens vam abstenir, perquè si continuàvem discutint, els diners no arriben.

Què pot fer VOX per Sant Cugat si entra al Parlament?
Per Sant Cugat, el mateix que per a tots els catalans. Combatre aquest separatisme que ha arruïnat Catalunya i aquest consens progre que no porta res de bo. Nosaltres continuarem defensant la unitat, la seguretat i la llibertat. A Sant Cugat hi falten les tres coses.

La unitat significa no 'xiringuitos', mirar per a tots, que tots els fons vagin per a les persones.

Llibertat per poder triar la llengua vehicular de l'escola, triar escola, parlar com vulguis...

I seguretat. Últimament estan creixent molt a Sant Cugat els delictes contra la propietat privada. Nosaltres volem aportar seguretat, volem dotar el policia dels mitjans adequats per garantir que els nostres carrers, que són també pàtria, i els barris siguin també segurs.

La candidatura de VOX en cinc punts

  • Una prioritat política: La llibertat.
  • Una promesa electoral: Treballar per als catalans i els espanyols.
  • Un partit amb el qual pactarien: VOX.
  • Un partit vetat a qualsevol pacte: Qui no doni suport a les mesures de VOX.
  • Un pronòstic de resultat de VOX per al 14-F: Una entrada triomfal de VOX amb la bandera catalana i l'espanyola al cor, i el compromís de defensar tots els catalans.





  • Joan Garriga

    Som d'extrema necessitat. Som gent compromesa amb allò que necessita la societat i la gent necessita trencar amb el consens progre i apostar per formacions noves com la nostra.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.