Gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i un recorregut marcat: així serà el 14-F

A Sant Cugat hi haurà 37 col·legis, més que mai per evitar aglomeracions


  • Comparteix:

Senyalització per anar a votar a la mesa electoral a l'escola del Turó de Can Mates / Font: Cugat Mèdia

Senyalització per anar a votar a la mesa electoral a l'escola del Turó de Can Mates / Font: Cugat Mèdia

L'electorat trobarà aquest diumenge uns punts de votació inèdits, almenys fins ara. La Covid-19 ha forçat que el 14-F estigui marcat per mesures per evitar contagis i fer que la jornada sigui segura, tant per als votants com per als membres de les meses, personal municipal i apoderats. Cugat Mèdia recull quines particularitats s'hauran de tenir en compte durant la jornada electoral.

Els col·legis electorals obriran, si no hi ha contratemps, a les nou del matí i s'hi podrà anar a votar fins a les vuit del vespre. Malgrat que no hi ha cap prohibició, l'administració sí que ha establert recomanacions de franges horàries perquè les persones més vulnerables puguin exercir el dret a sufragi de forma segura:
  • De 9 h a 12 h, persones de risc
  • De 12 h a 19 h, la ciutadania en general
  • De 19 h 20 h, les persones positives de Covid-19, sospitoses o què han tingut un contacte estret

  • Quan els votants arribin, es trobaran tota la senyalística per assegurar les distàncies interpersonals i també el recorregut que hauran de fer per votar, ja que no es podrà entrar i sortir per la mateixa porta. Les cues s'hauran de fer fora dels centres per evitar aglomeracions. Per descomptat, hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició de tothom i es garantirà la ventilació (per tant, no es posarà la calefacció). Les paperetes i els sobres per votar estaran tots a la mateixa taula i, pel que fa a les cabines, es prescindirà de les cortines, però es vetllarà per garantir la intimitat del votant. Ara bé, des de l'administració es recomana portar la butlleta amb la papereta tancada de casa.

    A l'entrada, als votants se'ls prendrà la temperatura. Des de l'organització no es pot prohibir l'entrada, però es demanarà a aquelles persones amb febre o febrícula que passin a votar a l'última hora de la jornada.

    Els protocols estaran controlats pels representants de l'Ajuntament a cada col·legi.

    Quins canvis hi ha quant als punts de votació?

    Enguany hi haurà més col·legis electorals que mai: 37. S'arriba a aquesta xifra després d'incorporar el Pav 3, el Museu del Còmic i la Casa de la Vila de Valldoreix. Aquests nous espais acolliran meses d'altres espais propers: dues meses del Centre d'Art Maristany passaran al Pav 3 (això afecta 3.400 electors), una mesa del Club Muntanyenc es trasllada al Museu del Còmic (700 electors) i dues del Casal de Cultura de Valldoreix es traslladen a la Casa de la Vila (1.500 electors).



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.