ICV considera que la política mediambiental de l'equip de govern ha fracassat


  • Comparteix:

Iniciativa per Catalunya-Verds ha criticat amb duresa la gestió de l'equip de govern en les qüestions mediambientals. Segons els ecosocialistes, l'equip de govern ha fracassat en temes com l'elaboració de l'Agenda Local 21, la implantació del residu mínim o en la creació d'una nova deixalleria al centre de la ciutat.

IC-V considera primordial que la ciutadania s'impliqui a l'hora de promoure mesures en medi ambient i creu que la gestió del consistori mereix un suspens en aquest punt. Els ecosocialistes reclamen que es comenci de nou l'Agenda 21, perquè pensen que s'ha fet com una 'paròdia de participació ciutadana'. A més, asseguren que tampoc no s'ha implantat correctament el residu mínim, i s'obliga els ciutadans a passar una autèntica odissea per dur-lo a terme. Pel que fa a la segona deixalleria de la ciutat, Xavier Boix, alcaldable de la formació, demana que es faci al centre de la ciutat, tal com va acordar el ple, perquè si la instal·lació es fa correctament no ha de comportar molèsties als veïns.

Xavier Boix

Als veïns se'ls ha de fer partíceps del procés, i informar-los correctament de que hem d'assumir els nostres propis residus


En aquest sentit, la formació també proposa construir de petites deixalleries a diversos punts de la ciutat. Altres mesures són la introducció de vehicles no contaminants els quals estarien exempts de l'impost de circulació, o bé descomptes en l'impost de béns immobles per aquells edificis que instal·lin energies netes. Tot i això, Xavier Boix considera que no cal una regidoria exclusiva de medi ambient.

Xavier Boix

No creiem en una regidoria exclusiva de medi ambient i preferim un grup constant que estudi els impactes que les diferents mesures tenen en la sostenibilitat


IC-V afirma que Sant Cugat només aconseguirà una gestió realment efectiva del medi ambient quan ells formin part l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.