CIU desmenteix les acusacions del PSC de saltar-se la normativa que regula els espais electorals


  • Comparteix:

El PSC ha acusat Convergència i Unió de saltar-se la normativa i col·locar propaganda electoral fora dels terminis acordats entre totes les forces polítiques. Els socialistes creuen que l'OPI situat a l'avinguda Rius i Taulet, on apareix la imatge de l'alcaldable per la federació, incompleix el protocol que regula la inserció d'espais electorals a la via pública. Convergència i Unió, per la seva banda ha afirmat que aquest protocol no afecta els OPIS que són espais privats susceptibles de ser contractats per qualsevol persona, entitat i formació política.

El grup dels socialistes ha manifestat el seu malestar pel que consideren un incompliment flagrant per part de Convergència i Unió dels acords presos a l'inici d'aquest mandat - i ratificats en el ple - en els quals s'estipulaven els terminis i espais de la via pública per inserir propaganda electoral.

Segons el primer secretari del PSC, Salvador Gausa, l'OPI situat a la cruïlla entre l'Avinguda Lluís Companys i Rius i Taulet, on es veu la imatge de Lluís Recoder, incompleix els acord presos per unanimitat entre totes les forces polítiques. Gausa creu que la federació nacionalista s'ha avançat dos dies abans del termini, i ho ha fet, a més amb traidorïa:

Salvador Gausa

Creiem que hem estat enganyats i que s'han saltat un acord plenari


El sots-president de la federació ha explicat que els OPIS no estan sota aquesta normativa ja que només es regulen els espais públics, com ara fanals i arbres, i no pas els espais privats. Joan Recasens s'ha preguntat si el cartell del candidat socialista Jordi Menéndez al bell mig de la Plaça Octavià el dia de Sant Jordi no és propaganda electoral:

regulat

Ens repartiem dues coses: els fanals i els arbres on posariem triangles amb cartells


A més, el PSC ha instat l'equip de govern a acomplir la seva paraula i retirar durant la campanya i pre-campanya tota la publicitat institucional i comprometre's a no publicar el butlletí municipal 'Sant Cugat Actiu'. Joan Recasens, per la seva banda, ha desmentit que hi hagi cap acord, ni verbal ni de cap mena, en aquest sentit i ha afirmat que el butlletí és informació i no pas propaganda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.