El PSC vol dividir el centre de la ciutat en districtes i crear la figura del síndic de greuges


  • Comparteix:

El PSC es proposa dividir la ciutat en districtes i aplicar una política descentralitzada i participativa. Els socialistes, que han aprovat per unanimitat en assemblea el seu programa electoral, proposen també la creació de la figura del Síndic de Greuges Municipal que reculli les queixes i suggeriments del ciutadans.

El Partit dels Socialistes es proposa fer de la participació la seva brúixola a l'hora de governar i, en aquest sentit, proposen aplicar una descentralització administrativa que permeti acostar el govern al ciutadà. Així, el PSC planteja la creació de dos districtes més, un a la Plaça Barcelona i l'altra a la Plaça d'en Coll, tot i que no descarta crear-ne més, en funció de les necessitats de creixement de la població i sempre, prèvia consulta a la ciutadania.
Segons l'alcaldable socialista, aquests districtes tindrien competències en la gestió com ara el manteniment dels carrers i la neteja. Jordi Menéndez creu que cal apropar l'administració al ciutadà amb polítiques descentralitzades i no governar d'esquena a les necessitats dels ciutadans:

Jordi Menéndez

El bon govern és el que fa de la participació un criteri d'actuació


Un altre dels eixos sobre el govern i la participació passa per la creació del Síndic de Greuges Municipal. Aquesta figura, independent del govern de la ciutat, dirimiria en cas de conflicte entre l'administració local i el ciutadà i elaboraria informes a partir de les queixes i suggeriments de la gent:

Jordi Menéndez

Volem que cap queixa quedi sense resposta


Altres compromisos del PSC passen per l'elaboració d'un protocol per a les obres públiques que obligui totes les empreses que concorren a un concurs a fer pública la data d'inici i acabament les obres. Segons els socialistes, la seva voluntat és acabar amb el 'descontrol' viscut en aquesta legislatura amb obres que s'allarguen fins l'eternitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.