ERC reclama la fi de l'espoli fiscal per part de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

'No volem que ens prenguin més el pel'. Així s'ha expressat el diputat al Parlament d'ERC Carles Bonet en la xerrada col·loqui 'Les balances fiscals' que ha servit per analitzar les conseqüències de l'espoli fiscal que pateix Catalunya. Bonet ha demanat que Madrid no se serveixi de les eines de l'Estat en contra del creixement de Catalunya.

Així ho ha dit Carles Bonet en declaracions a Cugat.cat.

Carles Bonet

Només demanem que Madrid no se serveixi de l'aparell de l'Estat per competir amb Barcelona.


El diputat d'ERC ha demanat la implicació de l'empresariat català per fer front a aquesta problemàtica. En aquest sentit, ha recordat que el catalanisme proteccionista que vivia del mercat captiu espanyol ha de canviar per desenvolupar-se en el món globalitzat.

El catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona, Jacint Ros, ha explicat que l'espoli fiscal li costa a Catalunya 20.000 milions d'euros cada any. Fet que suposa, ha afegit, uns 8.000 euros per família. Ros considera molt difícil que s'arribin a publicar les balances fiscals.

Jacint Ros

Hi perdem molt pel dèficit fiscal però serà molt difícil que es publiquin perquè hi ha moltes comunitats que són receptores netes.


La xerrada sobre les balances fiscals s'ha fet aquest dijous al vespre al Sant Cugat Hotel i Restaurant. Ha reunit, a més del diputat Carles Bonet i el catedràtic Jacint Ros, al vocal de l'executiva d'Esquerra en temes econòmics Ferran Pujol.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.