El PP afirma que la llei de normalització lingüística restringeix la llibertat


  • Comparteix:

La llei de normalització lingüística restringeix les llibertats, segons el Partit Popular. Així s'ha expressat el número 2 a les llistes del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, que considera que la situació del català és molt bona ja que, diu, 'està protegit per la Constitució espanyola i no necessita més lleis que aquesta per sobreviure'.

En una entrevista a Cugat.cat, Jorge Fernández Díaz considera que si el català no ha desaparegut després de segles de lleis contràries al seu ús, no desapareixerà ara que el marc legal el protegeix. Segons Fernández Díaz, són molt pessimistes els qui creuen que calen 'lleis restrictives' per fomentar el seu ús.

Jorge Fernández Díaz

El català no té cap problema. És una llengua que està protegida per la Constitució, l'Estatut i les lleis. N'hi ha que pensen que només es pot mantenir a partir de polítiques restrictives de la llibertat.


Jorge Fernández Díaz ha parlat també d'immigració, i s'ha mostrat contrari a les polítiques que el PSOE ha dut a terme durant l'última legislatura.

Jorge Fernández Díaz

Volem tenir una immigració legal, ordenada, vinculada al contracte de treball. No volem una situació com la que hem patit en els darrers anys, de 'papers per a tothom'.


Pel que fa a l'economia, Fernández Díaz ha assegurat que el PP està molt més preparat que el PSOE per afrontar la crisi que s'acosta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.