ERC perd més de 3.000 vots i se situa com a quarta força al municipi per darrere del PP


  • Comparteix:

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) perd 3.403 vots a Sant Cugat respecte les eleccions del 2004 i se situa com a quarta força política amb 3.154 vots i un 8,09%. Pel que fa al Congrés dels Diputats, ERC perd el grup parlamentari propi al quedar-se amb tres dels vuit diputats que tenia i recula una posició fins a convertir-se en la cinquena força amb representació.

La nit electoral ha mantingut la tendència a la baixa que ja vaticinaven les enquestes electorals per ERC. La formació republicana ha perdut la tercera posició de força que ocupava a la nostra ciutat i s'ha situat per darrere del Partit Popular amb 3.154 vots, un 8,09%.

El president d'ERC a Sant Cugat, Andreu Freixes, ha fet una lectura en clau catalana dels resultats que han obtingut els republicans en aquestes eleccions a Sant Cugat.

Andreu Freixes

No hem estat capaços de motivar prou els nostres electors. El discurs de bipolaritzacio ens ha perjudicat enormement.


Pel que fa a nivell estatal, ERC ha pedut el grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. Els republicans han passat dels vuit diputats que tenien als tres que han aconseguit en aquests comicis.

Andreu Freixes ha explicat com afectaran aquestes eleccions a nivell intern en un partit on està previst que la propera tardor celebri el seu Congrés Nacional.

Andreu Freixes

No crec que hi hagi grans diferències de càrrecs i personalismes al partit però haurem fer un bon procés de relexió per iniciar un nou camí que ens porti a l'horitzó de llibertat nacional.


Llevat de les últimes eleccions espanyoles, on ERC va aconseguir a Sant Cugat un 16,6% dels vots, aquests han estat els millors resultats obtinguts per la formació republicana a la nostra ciutat en l'actual període de la democràcia al superar el llindar del 8% dels vots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.