El PSC local defensa que no es reeditarà el tripartit perquè ERC posa com a condició un referèndum


  • Comparteix:

Montilla, durant la seva intervenció / Font: www.3cat24.cat

Montilla, durant la seva intervenció / Font: www.3cat24.cat

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha assegurat a Cugat.cat que els socialistes no reeditaran el tripartit perquè ERC ha posat com a condició celebrar un referèndum per a la independència. Villaseñor ha afegit que no tanquen la porta a un possible acord de govern amb ICV-EUiA, una formació que defensa que, amb aquest anunci, el PSC 'renuncia a governar'. De la seva banda, la secció local d'ERC veu 'amb total normalitat' l'anunci del PSC.

Les reaccions dels representants locals del tripartit arriben després de les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, que ha avançat que el PSC no reeditarà el tripartit després de les eleccions del 28 de novembre encara que l'aritmètica electoral ho permeti.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha assenyalat que no arribaran a cap pacte perquè ERC i els socialistes tenen fulls de ruta massa diferents. El punt principal és la independència, objectiu que no persegueix el PSC.

Ferran Villaseñor

ERC s'ha marcat uns objectius en matèria independentista que impedeixen pactar amb el PSC.




De la seva banda, la secretària d'organització d'ERC, Mireia Ingla, ha reiterat que la formació només pactarà amb els partits que vulguin impulsar un referèndum per a la independència. És per això que veuen 'amb normalitat' l'anunci del PSC.

Mireia Ingla

ERC va posar com a condició per pactar amb algun partit la celebració d'un referèndum. Veiem amb total normalitat les paraules de Montilla.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, creu que amb les paraules de Montilla el PSC 'renuncia a governar' la propera legislatura. Pels ecosocialistes, o els partits d'esquerres sumen forces o CiU guanyarà les eleccions.

Joan Calderon

El PSC, amb aquesta decisió, renuncia a governar. O suma tota l'esquerra o governa CiU.




Segons la darrera enquesta electoral, de RAC1, CiU estaria a dos escons d'aconseguir la majoria absoluta, el PSC perdria 10 escons, ERC se'n deixaria la meitat i ICV entre un i tres. El PP perdria un diputat, situant-se com a tercera força política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.