ERC vol ajornar les discussions entre partits independentistes fins ser majoritaris al Parlament


Temes relacionats

Iniciativa aposta per reeditar el tripartit per impedir que CiU mani a Catalunya ( 9/nov/10)

El PP veu important la seva presència a la Generalitat per aturar l'independentisme ( 5/nov/10)

Ciutadans prioritza el compliment de la sentència de l'Estatut en la propera legislatura ( 5/nov/10)

Solidaritat Catalana posa la proclamació d'independència com a condició per entrar en un futur govern ( 4/nov/10)

Reagrupament descarta entrar al govern i prefereix Mas a Montilla ( 3/nov/10)


  • Comparteix:

ERC vol que la prioritat dels partits independentistes que es presenten a les eleccions sigui aconseguir una majoria al Parlament. Esquerra considera que quan això sigui una realitat serà el moment de posar-se d'acord amb aquestes formacions sobre el camí a seguir per assolir la independència. En una entrevista a Cugat.cat, el número 47 per Barcelona, el santcugatenc Marcel Coderch, ha defensat el concert econòmic reclamant que 'els impostos dels catalans han de romandre a Catalunya'.

L'aparició de nous partits independentistes, com Solidaritat Catalana i Reagrupament, ha fet que ERC perdi el monopoli d'únic partit que aposta clarament per la independència de Catalunya. Esquerra considera que discutir-se amb aquests partits sobre la millor manera de proclamar la independència no beneficia aquest moviment.

El número 47 per Barcelona, el santcugatenc Marcel Coderch, ha explicat a Cugat.cat que els partits independentistes han de dedicar tots els seus esforços a intentar assolir una majoria parlamentària a les eleccions del 28 de novembre.

Marcel Coderch

Quan els partits independentistes assolim una majoria al Parlament serà el moment de decidir com hem de declarar la independència.




Sobre la formació de govern, Esquerra manté una posició equidistant, ja que no es tanca cap porta i afirma que pactarà amb qui doni suport a les seves reclamacions.


Coderch considera que una consulta ciutadana per conèixer l'opinió dels catalans hauria de ser la primera decisió que prengui el nou govern de la Generalitat.

Marcel Coderch

La primera decisió del nou govern ha de ser l'anunci d'una consulta ciutadana.



L'entrevista a Marcel Coderch s'emmarca dins el cicle d'entrevistes preelectorals que està fent Cugat.cat amb els representants de les formacions polítiques amb presència a Sant Cugat que concorren a les eleccions del 28 de novembre. Aquest dimecres serà el torn del primer secretari del PSC local, Ferran Villaseñor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.