Els municipis demanen un millor finançament local i més eficàcia al proper president de la Generalitat


  • Comparteix:

Els alcaldes han intercanviat impressions al voltant d'un esmorzar

Els alcaldes han intercanviat impressions al voltant d'un esmorzar

La reforma del finançament municipal és el principal repte que plantegen els municipis al proper govern de la Generalitat. Així es desprén de la trobada organitzada aquest dijous per la revista 'Alcaldes.eu', on s'han donat cita responsables de diversos ajuntaments catalans. L'acte ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha instat el proper president de la Generalitat a millorar en proximitat i eficàcia en la relació amb les administracions locals. Les necessitats ciutadanes derivades de la crisi econòmica i les dificultats burocràtiques són altres de les qüestions plantejades en el col·loqui, celebrat a l'Hotel Rei Joan Carles I de Barcelona.

Una desena de càrrecs municipals ha plantejat les seves inquietuds i mancances a les dues associacions municipalistes catalanes, així com al viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, i al secretari de política municipal d'ERC, Marc Sanglas, presents a l'acte.

Iceta ha defensat els avenços del govern d'Entesa en l'àmbit municipal, tot i reconèixer que encara s'ha d'abordar el tema pendent del finançament local.

Miquel Iceta

En aquests anys hem millorat el finançament, el suport i el reconeixement als ajuntaments. Però no hem resolt el tema de fons.



La representant del govern santcugatenc, Mercè Conesa, ha lamentat la falta de sintonia en alguns temes amb l'actual govern català i ha assenyalat les dificultats que tenen els consistoris per satisfer totes les demandes de la ciutadania. Conesa ha resumit així com haurà d'encarar el proper president de la Generalitat les qüestions municipals.

Mercè Conesa

Haurà de ser un president proper. Haurà de prendre decisions de país sense hipoteques partidistes.



Durant les seves intervencions, els alcaldes i alcaldesses presents han posat sobre la taula altres qüestions com la participació de la ciutadania en temes de ciutat o el cost que algunes normatives i l'excés de burocràcia que suposen per als consistoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.