ICV aposta per aprofundir en les polítiques d'esquerra iniciades pel tripartit


Temes relacionats

Xavier Boix (ICV): 'No permetrem que la dreta governi Catalunya' ( 9/nov/10)


  • Comparteix:

El número 14 a les llistes d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha assegurat durant una entrevista a Cugat.cat que la seva formació aspira a anar 'més enllà' en les polítiques d'esquerra iniciades pel tripartit. El santcugatenc proposa una major participació ciutadana davant les polítiques sotmeses als mercats. D'altra banda, Boix ha defensat la vigència del finançament pactat a l'Estatut per sobre de propostes que reclamen el concet econòmic per a Catalunya.

ICV-EUiA defensa l'obra de govern dels últims anys però considera que cal anar 'més enllà' en el desenvolupament d'algunes propostes, com la construcció d'hospitals de referència, les infraestructures de transport públic i les polítiques socials.

En matèria fiscal, Xavier Boix s'ha mostrat favorable a una reforma del sistema d'impostos que 'gravi més a qui més té'. També és partidari de desplegar les competències que contempla l'actual Estatut i el nou sistema de finançament pactat davant de propostes com el concert econòmic. En matèria d'immigració, Boix ha defensat la igualtat de drets i deures entre immigrants i autòctons, inclòs el dret a vot.

De cara a la composició del proper govern, Xavier Boix ha situat la seva formació com l'única capaç de tirar endavant polítiques d'esquerres.

Xavier Boix

Nosaltres no parlem d'un tercer tripartit. Volem un govern que aprofundeixi en polítiques d'esquerra i el PSC no ho garanteix.




En l'àmbit comarcal, l'ecosocialista ha defensat el desenvolupament de la xarxa de transports públics i el TramVallès com a alternativa al desdoblament dels FGC i al túnel d'Horta viari que contemplen CiU i el PSC. Boix ha situat la creació d'ocupació com la prioritat de la zona ja que 'es tracta d'un important punt estratègic per al país'.

Xavier Boix

Estem en un punt estratègic amb sectors que cal potenciar encara més. Per exemple el Parc d'Alba i el sector audiovisual de Terrassa.



Boix ha fet públic el seu patrimoni personal durant aquesta entrevista, fet que considera un acte de normalitat democràtica. L'ecosocialista ha explicat que viu en un pis de lloguer, que en el compte corrent hi té prop de 4.000 euros i té un turisme d'uns sis anys d'antiguitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.