ERC obre la porta a donar suport a CiU tot i que la federació no assumeixi el referèndum


Temes relacionats

ERC vol ajornar les discussions entre partits independentistes fins ser majoritaris al Parlament ( 9/nov/10)


  • Comparteix:

ERC donarà suport a la reclamació del concert econòmic de CiU encara que la federació nacionalista no assumeixi la condició de convocar un referèndum sobre la independència. Ho ha afirmat a Cugat.cat el número 6 per Barcelona, Marc Sanglas, que ha dit que la consulta continua sent una condició important per als republicans, però no l'única. Com a recepta per superar la crisi, Esquerra aposta per la internacionalització de l'economia catalana.

Esquerra ha recordat que reclama el concert econòmic des del 1993 i ha celebrat que CiU s'hagi apropat ara a les tesis republicanes. El número 6 per Barcelona, Marc Sanglas, ha indicat que Esquerra no condicionarà el seu suport al concert econòmic al fet que es vinculi al referèndum independentista.

Marc Sanglas

El referèndum és la nostra prioritat, però donarem suport a altres temes que creiem que han de tirar endavant.



Arran de la sentència de l'Estatut, Esquerra creu que ara s'estableix un 'marc de joc' diferent amb l'Estat espanyol i aposta per obrir un 'nou camí' per a Catalunya. En declaracions a Cugat.cat, Sanglas ha indicat que el posicionament del PSC davant d'aquest fet impedeix la reedició del tripartit.

Marc Sanglas

Catalunya vol canviar la seva relació amb l'Estat espanyol. Serà impossible continuar amb el PSC.




Sanglas ha indicat que la llengua mai no ha estat un problema a Catalunya i ha criticat el PP i Ciutadans per intentar aconseguir rèdit electoral a costa del català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.