Recoder (CiU): 'Si el tripartit suma, segur que el tornaran a reeditar'


  • Comparteix:

El número 8 per Barcelona de CiU, Lluís Recoder, demana una majoria àmplia per formar un govern fort i fer 'una Catalunya millor' que pugui sortir de la crisi. Recoder assegura que la federació nacionalista no té preferències a l'hora d'arribar a pactes postelectorals perquè no s'ho han plantejat, i alerta que si el tripartit suma es tornarà a editar.

L'eix principal que proposa CiU de cara la propera legislatura és el concert econòmic. Recoder ha instat tots els partits que van donar suport a l'Estatut a treballar per aconseguir-lo. En aquesta direcció, l'alcalde demana que el PSC i el PP apliquin la mateixa política que mantenen al País Basc i Navarra, on ja és vigent aquest model fiscal.

Amb la vista posada en els resultats electorals, Recoder ha alertat que si PSC, ERC i ICV sumen per formar govern, reeditaran el tripartit. Ho ha dit en una entrevista a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Tot i que el PSC i ERC han dit que no reeditaran, nosaltres no tenim cap dubte que, si sumen, sí que ho faran.



Pel que fa a la sortida de la crisi, Recoder ha subratllat que el punt de partida és generar més ocupació. La moderació fiscal, plans d'estímul en alguns sectors, bones infraestructures i captació d'inversions estrangeres són altres eixos en els quals s'ha de treballar, segons el número 8 de les llistes de CiU per Barcelona.

Pel que fa a la independència, Recoder ha apuntat que no renuncien al dret a decidir, però que cal consens.

Lluís Recoder

Qualsevol avenç nacional s'ha de fer amb consens del poble català. No hi renunciem, però tampoc volem posar en perill la convivència.







Tot això ho ha explicat l'alcalde durant l'última entrevista que ha fet Cugat.cat amb motiu de les eleccions d'aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.